Autor: Kaubandus.ee • 11. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoil: meid mõisteti valesti, me ei lahku

Statoil tegutseb Eestis ka edaspidi ning ajakirjanduses esitatud väited tegevuse lõpetamisega seotud plaanide kohta ei vasta tõele, teatas AS Eesti Statoil.

Statoil on juhtiv mootorikütuste jaemüüja Eestis, teenindades igal kuul 1,5 miljonit klienti – Statoil ei loobu sellest positsioonist ning jätkab Eesti turul kindlasti, kinnitas Statoil oma pressiteates. "Statoil Fuel & Retail ASA asutas äsja just Tallinnasse grupi finantskeskuse, paigutades oma tütarettevõttesse AS Eesti Statoil 270 miljoni euro väärtuses lisainvesteeringu. Usun, et see on faktiline tõestus selle kohta, et Statoil hindab Eesti turu potentsiaali väga kõrgelt," märkis Eesti Statoil peadirektor Helle Kirs-Toiger.

Pressiteate kohaselt selgitas Kirs-Toiger täna Konkurentsiameti korraldatud konverentsil, et Eesti mootorikütuste jaeturg on väga tiheda konkurentsiga ning turul tegutsevaid ausaid ettevõtjaid kahjustab ulatuslik käibemaksupettus mootorikütuste sektoris.

Maksu- ja Tolliameti kinnitusel on kütusesektoriga seotud maksukahju suuruseks 2010. aasta lõpuks hinnanguliselt ligi 700 miljonit krooni. Seesugune olukord loob turul ebaausa konkurentsiolukorra ning ebamõistliku hinnakujunduse, mille tulemusel ausad ettevõtjad kannatavad kahju või on sunnitud turult lahkuma, kirjutatakse pressile tehtud avalduses.

"Kutsusin konverentsil osalenuid mõtisklema selle üle, miks mõned rahvusvahelised kütusefirmad on Eestis tegutsemise lõpetanud. Selgitasin, et mõistagi hindab iga professionaalne välisinvestor oma investeeringute tasuvust ning äri jätkusuutlikkust erinevatel turgudel, nii ka Statoil. Kahetsusväärselt on konverentsi ettekande käigus tekkinud arutelu ajakirjanduses eksitavalt käsitletud kui Statoili plaani Eesti turul tegutsemisest loobuda, mis ei vasta aga tõele,“ täpsustas Helle Kirs-Toiger.  "Saan kinnitada, et mingeid lahkumisplaane meil ei ole ning jätkame oma tegevust klientide teenindamisel nagu seni," lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757