Autor: Kaubandus.ee • 16. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saku Õlletehas omandas Baltika esindusõigused

Saku Õlletehas allkirjastas lepingu Venemaa õllegigandiga Baltika ja alustab 1. jaanuarist Baltika õllebrändide esindamist ja müüki Eestis. Õlle tootmine toimub ka edaspidi Baltika Peterburi tehases.

Saku Õlletehase juhatuse esimehe Veli Pekka Tennilä sõnul on koostöö Venemaa suurima õlletööstusega suur asi. "Eelkõige on see märk usaldusest. Saku hoolde antakse ambitsioonika ja kiirelt areneva õllebrändi käekäik Eestis," sõnas ta.

Baltika Õlletehase ekspordidirektor Dmitry Kistev ütles, et Baltika õllebrändil on väga tähtis koht Carlsberg Groupi portfellis. "Baltika on täna üks võtmebrände kontsernis. Eesmärk on vormida Baltikast tugev ja võimas kaubamärk rahvusvahelisel turul,“ sõnas ta.

"Saku Õlletehase turuliidri positsioon ning lai ja hästi toimiv distributsioonisüsteem loovad head eeldused Baltika õllede müügikasvuks ja Baltika kui brändi tuntuse suurendamiseks Eestis,“ lisas Kistev.

Erinevaid Baltika õllebrände on Eestis müüdud juba 2000. aastast. Täna on kogu Baltika tootevalik Eesti tarbijatele kättesaadav. Õllefirma Baltika toodete kogumüük Eestis, Lätis ja Leedus ulatus eelmisel aastal enam kui 5,5 miljoni liitrini. Mullu moodustas Baltika õllebränd 35% kogu Eestisse imporditud õllest, Lätis oli see näitaja 25 ja Leedus 15%.

Baltika Õlletehas on alates 1996. aastast Venemaa õlleturu liider. Baltika tooted on esindatud rohkem kui 60 riigis üle maailma ning kümnes Vene linnas õlletehaseid omav Baltika annab 70% kogu Venemaa õlle ekspordist.

Saku Õlletehas on 190aastase ajalooga Eesti vanim ja suurim õlletehas. Aastast 2008 on Saku rahvusvahelise õllekontserni Carlsbergi liige.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757