Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ausa hinnastamise kokkuleppel 500 liitunut

Ausa hinnastamise kokkuleppega liitunute arv jõudis täna 500 isikuni. Liitunud lubavad, et euro kasutuselevõtuga nende pakutavatele kaupadele või teenustele põhjendamatut hindade tõusu ei kaasne.

Viiesajandaks liitunuks oli Lakrito AS, kes tegutseb Tallinnas trükikojana aastast 1991, teatas Eesti Kaubandus-Tööstuskoda.

Liitunute hulgas on tänaseks ettevõtjaid kõikidest valdkondadest. Suurima osakaaluga on jaemüügiga tegelevad ettevõtted, kuid ka kõik teised tegevusalad on hõlmatud. Lisaks suurematele jaekettidele, kes enamuses kokkuleppega ka liitunud, on ligi 60% liitunutest aga just väikesed ettevõtted, kellel tegevus- või müügikohtade arv jääbki paari koha piiresse. Siiski on müügikohti kokku umbes 2500, mille kaudu liitunud tegutsevad.

Üle 50% liitunutest asuvad Tallinnas, kuid paljudel neist on müügikohti ka mujal Eestis. Suurem liitunute aktiivsus on olnud Harju- ja Tartumaal. Liitunute hulgas on tänaseks ka 16 kohalikku omavalitsust, viimati liitus Ausa hinnastamise kokkuleppega Viljandi linn.

Eestis on statistikaameti andmetel üle 50 000 ettevõtte.

Ausa hinnastamise kokkuleppega on jätkuvalt võimalik liituda veebikeskkonnas. Samast on leitav ka liitunute nimekiri. Liitunu tunneb ära ka müügikoha tähistuses kasutatava Ausa hinnastamise kokkuleppe kleebise järgi.

Ausa hinnastamise kokkulepe on kutsutud ellu eesmärgiga hoida ära majanduslikult põhjendamatu kaupade ja teenuste hindade tõstmine euro kasutuselevõtmise käigus. Kõik liitujad on lubanud seda põhimõtet austada ja oma hinnakujunduses arvestada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757