Kaupmees: meie pole vilja väljaveos süüdi

Vili veetakse Eestist välja, kuna välisturul makstakse selle eest rohkem, selgitas söödateravilja turul toimuvat 

AS Oilseeds Trade juhatuse liige Veikko Vahar.

"Süüdistuse kohta, et meie oleme tekkinud olukorras süüdi, ei taha nõustuda, oleme alati pakkunud kaupa ka Eesti tarbijatele, aga pakkumised ei ole sobinud," ütles Vahar.

"Pigem ma kardan, et söödavilja paanika on praegu pisut ülepaisutatud. Küsimus on hinnas. Kui midagi puudu jääb, on see näiteks mais, mida nagunii sisse tuuakse ja rapsikooki võib samuti puudu jääda," rääkis Vahar.

Vilja müügil lähtub Oilseeds pikaajalistest lepingutest ja hinnast. "Kui siseturul makstakse söödateravilja eest rohkem, kui välisturul, müüme vilja Eestis. Kui kellelgi vaja, siis PRIA müüb praegu sekkumiskokkuostu otra. Söödanisu lepingud teeme vastavalt hinnale, kui Eestis makstakse konkurentsi võimelist hinda, müüme seda ka Eesti turule," põhjendas Vahar.

Ta märkis, et neile on helistanud mõned üksikud lihatootjad ja küsinud ühte-kahte koormat. "Oleme alati teinud pakkumisi ka suurematele tarbijatele Eestis, kuid meie pakkumisi pole aktsepteeritud," lisas Vahar.

Oilseeds pole tänavu vilja sisse toonud ja sel aastal ilmselt ei too ka, kuid ei saa välistada, et enne järgmist saaki seda tehakse. "Teame paljusid Eesti põllumehi, kes pole oma vilja veel ära müünud, sest ootavad hinna tõusu. Millalgi peab põllumees müügi siiski otsustama, sest tal tuleb osta väetisi," ütles Vahar.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara