Autor: Kaubandus.ee • 1. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

R-Kioskis kaardimaksed ei tööta, väikepoed suletud

Väikesel ringkäigul Tallinna kesklinnas võis täheldada, et suurem osa väikepoode, mis muidu laupäeviti lahti on, olid ustele riputatud täiendava infota suletud. Viru keskuse Laikmaa tänava poolsel küljel asuv R-Kiosk teenindas ostjaid vaid sularaha eest, sest kaardimaksed ei töötanud.

Kella 14 paiku oli R-Kioskis palju uudistajaid, uuriti hindu ja arutati euro üle. Kiosk ei olnud jõudnud kõiki kaupu hinnasiltidega varustada. Nende kaupade maksumus, mis riiuliserval hinnainfot omasid, oli näidatud vaid eurodes.

Paljude kaupade juures polnud aga üldse mingit teavet hinna kohta, see oleks selgunud alles R-Kioski kassas. Kassas fikseeriti triipkoodi järgi hind eurodes ja ostja palvel arvutas müüja selle kroonidesse ümber.

Ajal, mil Äripäeva ajakirjanik R-Kioskis viibis, kasutasid inimesed ostude sooritamiseks vaid kroone. Müüjad andsid raha tagasi aga eurodes.

Viru Keskuse peasissepääsudele kleebitud sildid näitasid, et kaubanduskeskus on täna suletud.

Vabaduse väljakul ja Foorumi majas asuvates Swedbanki kontorites mingeid järjekordi ega tunglemist ei olnud.

Pärnu maantee viadukti kõrval asuvas Favora tankla kaupluses olid hinnad varasemal kujul ehk suurelt Eesti kroonides ja sama sildi serval eurodes. Kaardimaksed töötasid.

Leti taga seisnud ostjad, kelleks oli kolm neljakümnendates eluaastates ja lõbusas tujus meest, avaldasid imestust, miks nad saavad harjumuspärase paberraha asemel tagasi metallraha.

"Miks ma sellist raha tagasi saan, kas pean nüüd omale uue rahakoti ostma," kommenteeris üks meestest. "See on aus raha, ei põle," viskas noor meesmüüja vastuseks nalja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757