Viru Keskuse mullune käive 1,67 miljardit krooni

Tallinna kaubanduskeskuse Viru Keskus käive oli eelmisel aastal 1,67 miljardit krooni (106,9 miljonit eurot).

Keskuse külastajate arv kasvas möödunud aastal kahe protsendipunkti võrra, ulatudes 10,57 miljoni inimeseni.

Viru Keskuse juhatuse liikme Ants Vasara sõnul olid neljanda kvartali parimad tulemused ootuspäraselt detsembris. "Jõulukuu kasvatas Viru Keskuse käivet ja külastatavust enam kui 10% ning ühtekokku oli detsembris Viru Keskusel ligi miljon külastajat," lausus  ta. "Sellele aitasid kaasa pühadeperioodi kingiostud ja euroeelne krooni aktiivne kasutamine," lisas Vasar.

Aasta viimase kuu suurim arv oste ja kõrgeim käive oli jõululaupäeva eelselt  23.  detsembril, mil käive oli ühtekokku 589 072 eurot (9,2 miljonit krooni) ning kokku sooritati Viru Keskuses sel päeval 37 512 ostu.

Selle aasta alguse osas usub Vasar, et keskuse külastatavus säilib samal tasemel võrreldes mullusega. "Kuna euro on tarbijatele veel harjumatu ja hinnavõrdlus keeruline, võib eeldada esimeses kvartalis mõningast käibe kasvu  pidurdumist," lausus ta. "Võrreldes aasta alguse tulemusi möödunud aastate madala võrdlusbaasiga, võib siiski loota 2011. aasta esimeses pooles kuni 2-3% käibe kasvu," lisas Vasar.

"Üldistes trendides majanduskasvu suurenemist sisenõudluse kasvu tõttu 2011.  aastal oodata ei ole," ütles Vasar. "Erasektori tarbimiskulutuste kasv on ja jääb  madalamaks keskmisest majanduskasvust," sõnas Vasar. Ta lisas, et kuna  töötuse määr langeb aeglaselt ja ei ole oodata olulist keskmise palga kasvu, võib  prognoosida, et 2011. aastal kasvavad käibenumbrid tagasihoidlikult.

Viru Keskuses asub üle saja kaupluse ja teeninduskoha, sealhulgas spordiklubi.  Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara