Veskimägi: tagasilöök Saksamaal ei mõjuta Eestit

ASi Standard juht Enn Veskimägi ütles novembri ekspordinumbreid ja Saksamaa jaekaubanduse langust kommenteerides, et see ei mõjuta Eestit kuigivõrd.

Kuna Eesti eksporti veavad endiselt Rootsi, Soome ja Venemaa, ei mõjuta Saksamaa jaekaubanduse langus siinset eksporti kuigi palju, leidis Veskimägi.

"Ma ei ütleks, et meil pole Saksamaast sooja ega külma, mina müün Saksamaale küll, aga projektiturule. Oleme seotud suurte rahvusvaheliste hotellikettidega, mis uuendavad sisustust erinevates riikides ja see teeb meie olukorra paremaks," rääkis ta.

Veskimägi märkis, et jaekaubanduse langus annab tootjale tunda alles kvartali pärast, mitte varem. Detsembris avaldas Eesti Konjunktuuriinstituut, et puidu- ja mööblitööstuses mingit kasvu veel ei ole. "Kui kinnisvarasektoris krahh ära käis, toimetasime meie veel aasta aega," ütles ta. "Nüüd on vaja oodata, et kopp jälle maasse lüüakse ja veel üks aasta, et müük minema hakkaks."

Veskimägi tõdes, et Standard müüb praegu küll, kuid kriisiaja hindadega, mis on üsna omahinna lähedal. Standardi eksport kasvas mullu, kuid milline käive siseturu müügist tuli, et soostunud Veskimägi veel avaldama.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara