Autor: Kaubandus.ee • 12. jaanuar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKEA Eestisse tulek lükati ümber

News2Biz Latvia kirjutas esmaspäeval, et IKEA kavatseb Jõelähtme valda soetada kinnistu, kuid kinnistu omanike ja vallavanema sõnul on tegu kuulujutuga.

New2Biz kirjutab, et nende Jõelähtme allika sõnul tahab IKEA Tallinna külje alla rajada kaubanduspinna. Samas kinnitab IKEA väljaandele, et lähiajal pole IKEA-l plaanis ei Lätis ega Eestis poode avada, kui siis ainult Leedus.

Kõnealune Jõelähtme kinnistu kuulub Maru Ehitus ASile. Ettevõtte juht Tõnu Kull ütles, et tema kõrvu on ka varem jõudnud selline kuulujutt, justkui IKEA plaanib Eestisse kolida. Ta lisas, et IKEAd on seostatud peaaegu kõigi kruntidega, mis Tallinna ümbruses paiknevad.

"On olnud jutuks, mis sinna kinnistule mahub. Siis on igasuguseid nimesid läbi käinud. Ta on niipalju suur, et siia mahuks IKEA või mis iganes kaubandusketid. Ehk sealt see kuulujutt on tulnud," selgitas Kull. Ta lisas, et neil pole IKEAga isegi kontaktis olnud.

Jõelähtme vallavanem Andrus Umboja lükkas samuti ümber jutu, justkui IKEA-l oleks soov Jõelähtmele kolida. Umboja sõnul esitati sellele kinnistule avaldus äri-ja tootmishoone detailplaneeringu algatamiseks. "Kuulukaid on käinud erinevaid. On räägitud suurtest kaubanduskeskustest. Juttu on olnud IKEA kaubanduskeskusest, aga see ei pruugi üldse tõele vastata," ütles Umboja.

Samuti ütles kinnistu omanik, et nad pole isegi nii kaugele mõelnud, mis võiks sellel kinnistul tulevikus olla. "Võib-olla mõni tootmisettevõte. Oleneb sellest, mis suunas turg suundub," rääkis Tõnu Kull.

Trigon Capitali omanik Joakim Helenius ütles, et IKEA võimalik tulek sellele kinnistule on täna spekulatsiooni tasandil. "Oleksin väga üllatunud, kui tõesti IKEA kavatseks siia tulla, aga muidugi, ei või kunagi teada," ütles ta.  

Ameerikanurga kaubandus- ja logistikaparki arendava Süda Maja ASi juht ja omanik Veiko Murruste lausus, et IKEA on nagu valge laev, mille tulekut mere tagant oodatakse. "Paljud välisettevõtted on Eestisse kolinud või kolivad siia, sest siin on odav tööjõud ja töökäsi täna on, pluss paindlik seadusandlus. Fundamentaalne eeldus on olemas," sõnas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757