Autor: Kaubandus.ee • 2. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maja omanik pani võlgades Itaalia restorani kinni

Kinnisvarakontsernile Altenberg-Reval ASile kuuluvates Tallinna kesklinna ruumides tegutsenud Itaalia restorani Da Vinci uksel ripub juba paar päeva silt "Elektriavarii". Ruume valvavad kiivalt turvamehed.

Esmapilgul tundub asi kummaline, sest Da Vinci nimelisi restorane on Tallinnas kolm ja kaks, mis kuuluvad Da Vinci Foodi kontserni, on igati elu ja tervise juures.

Küll ütleb aga davinci.ee domeeni haldaja, et see koduleht on suletud võlgnevuse tõttu. Streigib ka Aia 7 asuvat Itaalia restorani tutvustav veebileht aadressil delitaly.ee. Äripäeva andmebaasi Agent andmetel kuulub seda Itaalia restorani majandav Delitaly OÜ Ilona Mogliale. Ettevõtte juhatuses on ainuisikuliselt restorani peakokk Angelo Moglia. Delitaly OÜ võlgneb riigile 2955,9 eurot (46 250 kr) makse.

Kinnisvarakontserni Altenberg-Reval ASi juht Claes Magnus ?kerborg ütles Äripäevale, et restorani sulgemise põhjuseks olid rasked majandusprobleemid, mis tipnesid mitme miljoni kroonise võlaga majaomanikule.

Itaalia toiduainete hulgimüüja Da Vinci Foodi tegevjuht Rain Uusküla ütles, et nende ettevõte pole Aia tänava restoraniga seotud juba kaks aastat. "Tegu on endise äripartneriga," selgitas ta nimelist sarnasust. "Meie restoranid asuvad kaubanduskeskustes ja seal on Da Vincile lisatud Pasta&Pizza."

"Eelmise aasta septembris oli jutt, et Aia tänava restorani omanik võtab Da Vinci nime maha, aga nüüd on ilmselt arusaadav, miks ta seda teinud pole," viitas Uusküla rahapuudusele.

Uusküla sõnul on Aia 7 majaomanikuga vaidlus puhkenud ka neil, sest suletud restoranis on neli nende seadet, mida majaomanik rentniku võlale viidates kätte ei anna. "Õnneks advokaadid juba tegelevad sellega. Ostutshekid on meil kõik olemas ja usun, et saame need kätte," märkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757