Maxima käive kasvas 2010. aastal 257 mln euroni

Maxima käive kasvas Eestis 2009. aastaga võrreldes 1,2 protsenti, 257 miljoni euro ehk rohkem kui 4 miljardi kroonini.

"Aasta oli jaekaubanduses murranguline. Aasta alguses läbimüük vähenes järsult, tuli kärpida kulusid. Soe suvi ja edukas turismihooaeg tõid kaubanduse langusest välja ning viimases kvartalis olid tarbijad selgelt aktiivsemad ja Maxima käive näitas tublit, üle kuue protsendilist kasvu," edastas kaubandusketi avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Mullu avas Maxima Eestis kolm kauplust, neist kaks olid uusehitused. Tänavu plaanitakse avada ligi kümme uut kauplust, seejuures ka esimese suurema formaadiga kaupluse Tallinnas.

"Kokku peaks jaekett looma tänavu ligi 500 uut töökohta. Lisaks laienemisele on plaanis mitmete kaupluste renoveerimine," märkis Erilaid.

"Jaanuar ja esimene veebruari nädal on läinud paremini kui prognoosisime ja käive on kavanud, kuid seda paraku hinnatõusu arvelt. Toiduainete hinnad on kõikjal maailmas kiiresti tõusnud, tarbijad külastavad kauplusi pisut vähem ja ostetakse ennekõike odavamaid kampaaniatooteid. Samas on ostusummad suuremad," lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara