Maxima: kohvi hinna tõus võttis müügist veerandi

Möödunud aastal toimunud hüppelise hinnatõusu tõttu on kohvi müük Maximas kukkunud veerandi võrra, rääkis Äripäevale kaubandusketi avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Läti ajaleht Dienas Bizness kirjutas, et Rimi kauplustes tõusis kohvi hind jaanuaris keskmiselt 15% ja Maxima ketis 10-25%. "Eestis tõusis kohvi hind juba möödunud aasta novembris, jaanuaris pole me hinda tõstnud," kommenteeris Erkki Erilaid. Ta lisas, et möödunud aastal tõusis kohvi hind 30-50%, mis oli tarbijaile väga valus.

"Pärast seda (novembrikuist hinnatõusu - toim) ostetakse eripakkumistega kohvi tohutult. Kogu aeg on meil mingi kohv soodushinnaga ja ainult seda ostetaksegi," rääkis Erilaid, lisades, et täishinnaga kohvipakke ja -purke ei võta kaupluseriiuleilt enam keegi.

Erilaid tõdes, et jätkuva hinnatõusu tõttu maailmaturul on kohvitarnijad pakkunud taas uusi hindu, kuid Maxima pole neid siiani vastu võtnud. Mulluse kallinemise tagajärjel on Maxima kohvi müügimahud kukkunud veerandi jagu.

"On arusaadav, et see nii kaua kesta ei saa, kuid oleme tarnijaile öelnud, et kui tõstaksime hindu, väheneksid meie müügimahud veelgi ja meil poleks üldse mõtet kohvi müüa," sõnas Erilaid.

Analüütikute hinnangul jätkavad kohvioad kallinemist. Mullune saak ikaldus ning on tekkinud defitsiit, mis soosib spekulatiivseid tehinguid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara