Kaubamaja teenis mullu 17 miljonit eurot kasumit

Tallinna Kaubamaja kontserni 2010. aasta kasum ulatus 17 miljoni euroni, millest ligi pool teeniti neljandas kvartalis. Mullu majanduskriisi järgselt taas kasumisse tõusnud kontserni auditeerimata müügitulu oli 402,8 miljonit eurot.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvate Selveri super- ja hüpermarketite 2010. aasta käive oli 300,2 miljonit eurot (4,7 miljardit krooni), kahanedes aastaga 1,4%, teatas ettevõte. Selverite maksueelne kasum oli mullu 9,3 miljonit eurot (146,1 miljonit krooni), suurenedes aastaga 11,3 miljoni euro (176,7 miljoni krooni) võrra. Kuu keskmine müügitulu müügipinna ruutmeetrile oli mullu Selveris 361 eurot (5700 krooni) kuus, kasvades aastaga 6,4% võrra. Eestis asuvates Selverites sooritati 2010. aastal 33,3 miljonit ostu, mis ületab varasemal perioodil sooritatud ostude arvu 0,8% võrra. Detsembri lõpu seisuga kuulub Selveri ketti 35 kauplust ja keskusköök. Selveri turuosa on 18,3%.

Kaubamajade ärisegmendi 2010. aasta müügitulu oli 73,7 miljonit eurot (1,15 miljardit krooni), vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 3,6%. Kaubamajade kasum oli mullu 1,4 miljonit eurot (21,2 miljonit krooni).

Seni kolme I.L.U. kosmeetikakauplust opereerinud OÜ TKM Beauty Eesti 2010. aasta müügitulu oli kokku 2,2 miljonit eurot (34,6 miljonit krooni). Aruandeaasta puhaskahjum oli 0,4 miljonit eurot (6,9 miljonit krooni). I.L.U. keti neljas kauplus avati 2010. aasta septembris Kristiine Keskuses.

Autokaubanduses oli 2010. aasta müügitulu ilma segmentidevaheliste tehinguteta 12,9 miljonit eurot (202 miljonit krooni), jäädes eelmise aasta samale perioodile alla 2,8%. Autosegmendi puhaskasum oli mullu 0,2 miljonit eurot (3,4 miljonit krooni).

Jalatsikaubanduse ärisegmendi konsolideeritud müügitulu 2010. aastal oli 13,5 miljonit eurot (211,0 miljonit krooni). Müügitulu kasvas võrreldes 2009. aastaga 17,4%. Jalatsikaubanduses kujunes mullu kahjumiks 0,5 miljonit eurot (7,8 miljonit krooni), mis on 2009. aastaga võrreldes 84,8% vähem. Detsembri lõpu seisuga opereerib Suurtüki NK OÜ Eestis 14 kauplust, ABC King AS Eestis 11 kauplust ja ABC King SIA Lätis 3 kauplust.

Kinnisvarade ärisegmendi 2010. aasta kontserniväline müügitulu oli 2,5 miljonit eurot  (38,8 miljonit krooni) ning kasumiks kujunes 6,7 miljonit eurot (104,6 miljonit krooni).

 

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara