Rimi kärbib pikaajaliste töötajate palku

Päev enne vabariigi aastapäeva pani Rimi oma pikaajalised töötajad valiku ette – kas kirjutada uuele sissetulekut kärpivale töölepingule alla või minema minna.

Tallinnas Mustamäel Rimi poes töötava Aita sõnul teatati 23. veebruaril poetöötajatele, et tunnitasupõhine palk on nüüd minevik ja edaspidi hakkavad kõik saama kindlat kuupalka, kirjutas Õhtuleht.

"Väga suurelt kaotavad just nimelt need, kel on pikem staaž. Töötajatega, kes on ametis olnud vaid aasta, ei juhtunud midagi. Nende palk jääb samaks, teised kaotavad aga 1000–2500 krooni," seletab Aita.

Ühe idee algataja, Haabersti Rimi juhataja Marko Põdra sõnul lõikavad uuest süsteemist kasu nii töötajad kui ka tarbijad – töötajal avaneb võimalus areneda ja tarbijale on info kättesaadavam. "Kuigi uue süsteemi juurutamine oli raske, on paljud töötajad leidnud selle pigem positiivse muutusena. Nii kaotus palgas kui ka tõus ühele teenindajale ei ole väga suur, see jääb suurusjärku 10–15 eurot," tõrjub Põder Rimi müüjate süüdistusi.

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara