Autor: Kaubandus.ee • 14. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tere lõpetas koostöö Comarketiga

Tere piimatööstus peatas nädalavahetusel kõikide Tere toodete tarnimise Comarketi kauplustele ning lõpetas Comarketi poolse lepingu rikkumise ja usalduse kaotuse tõttu koostöö ettevõttega.

Tere teatel puudutab koostöö lõpetamine kõiki Tere tööstustes valmistatud toodete edastamist, lepingu erakorralisest lõpetamisest teavitati Comarketit reedel.

Tere juhatuse esimehe asetäitja Ülo Kivise sõnul ei võimaldanud Comarketi hoiak ja käitumine läbirääkimistel enam lepingut jätkata. "Teeme selle käigu raske südamega, kuid meile ei jäetud teist valikut. Maailmaturg veab piimatoodete hindu üles. Tere on pakkunud kaubandusele kaitset ja riski jagamist nende hinnatõusude vastu ja enamiku kaubanduskettidega on meil selles osas asjalik dialoog ning mitme ketiga uus leping allakirjutamise faasis, sõnas Kivine.

Tere rõhutab, et ettevõtte poolt pakutud uus lepinguprojekt ei sisaldanud muudatusi hinnakirjas. „Comarketi katse läbirääkimisi mõjutada nüüd juba legendaarseks saanud hoiatussiltidega on lepingu rikkumine ja teadlikult tehtud samm Tere positsiooni kahjustamiseks. Kahjuks on sama stiil jätkunud ka ajal, mil osapooled pidasid läbirääkimisi ja see viis usalduse kaotuseni Comarketi suhtes,“ sõnas Kivine.

Tema sõnul ei ole lepingu lõpetamises iseenesest midagi traagilist. „Comarket on tublisti kasvanud kaubandusettevõte ja neil on oma strateegia, mida järgivad, meil jällegi oma. Kuigi mõned päevad tagasi juhtkondade tasemel toimunud läbirääkimised sisendasid koostöölepingu jätkamise osas teatud lootust, siis asja konkreetsemaks minnes selgus, et vastuolud on vähemasti praeguses faasis ületamatud,“ sõnas Kivine.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757