Seitse kauplejat rikkus hinna avaldamise nõudeid

Tallinna ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse teenistuse eile läbi viidud kontrollreidil pealinna kaubandus- ja teenindusasutustesse, kus tuvastati seitse hinna avaldamise nõuete vastu rikkuvat kauplejat. Neist viiel korral alustati ka väärteomenetlust. 

Võrreldes möödunud aasta detsembrikuu hindadega fikseeriti hinnatõus neljal korral (kolmes kaupluses ja ühes teenindusettevõttes). Näiteks oli ühes poes tõusnud pestud porgandi kilohind 72% – kui enne maksis 0,25 eurot, siis nüüd 0,43 eurot.

Teises kaupluses tõusnud aga õuna kilohind 29% – enne 0,89 eurot, nüüd 1,15 eurot ja toiduõli Olivia (1 liiter) hind tõusnud 25% (enne 2,03 eurot, nüüd 2,53 eurot). Ühes teenindusasutuses oli kallinenud aga meeste kingakontsaplekkide vahetus 53% (enne 5,10 eurot, nüüd 7,80 eurot) ja naiste kingakontsaplekkide vahetus 29% (enne 4,50 eurot, nüüd 5,80 eurot).

Tallinna tarbijakaitse teenistus jätkab aasta algusest regulaarselt tehtavate kontrollreididega pealinna kaubandus- ja teenindusettevõtetesse. Kaebuste alusel kontrollitakse, et tarbijaid ei petetaks, hindasid ei ümardataks ülespoole ja kas ausa hinnastamise kokkuleppega liitujad on sellest ka kinni pidanud.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara