Pedai: jätkusuutlikul ettevõttel pankrotioht väikseim

Euronicsi ja Plussmiinuse kaupluseid opereeriva Sandman Gruppi peadirektori Martin Pedai sõnul ei ole üheski sektoris midagi kindlat ning iga aasta on siiski erinev, seega pankrotioht on alati olemas. Kindlustatud on vaid jätkusuutlik ettevõtte.

„Meie valdkonnas on turg muutunud stabiilsemaks, kuid klassikalisel elektroonika- ja kodumasinate turul suurt tõusu selleks aastaks prognoosida ei saa. Hetkel on innovaatilised näiteks IT-tooted,“ kommenteeris Pedai.

Pedai sõnul pankrotioht on ilmselt kõige väiksem tugevates valdkondades. „Valdkonnad, mis on jätkusuutlikud. Näiteks need ettevõtted, kuhu on kõvasti investeeritud viimasel kahel aastal,“ lausus Pedai.

Elektroonikaturul on aasta 2011 pigem vaheaasta, kus saab näha, millised tooteid hakatakse rohkem ostma. „Näiteks eelmisel ja üle-eelmisel aastal osteti palju digibox’e, mis enam ei lähe üldse,“ tõi Pedai näitena.

Pedai lisas, et kindlasti mõjutavad ka Jaapani sündmused sellel aastal nende sektorit, aga seda saab tunda mingi aja pärast.„Teatud komponente toodetakse just Jaapanis ning seal pannakse kokku ka elektroonikat,“ lausus Pedai.

Krediidiinfo tutvustas eile uut pankrottide paneeluuringut, kus selgus, et suurima pankrotiohuga sektoriteks Eestis on majutus ja toitlustus ning ehitus, kus mullu pankrotistus iga 7. ettevõte. Äripäeva päevaküsimus on, millises sektoris võiks pankrotioht olla kõige väiksem?
 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara