Autor: Kaubandus.ee • 24. märts 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma lõpetas aasta kahjumiga, suurendas turuosa

Prisma kasvatas 2010. aastal oma käivet 3%, nimetades seda ise jaekettide suurimaks müügikasvuks mullu, kuid lõpetas aasta siiski 0,34 miljoni eurose (5,3 miljoni kroonise) kahjumiga.

Võrreldavate Prismade kaupluste müügikasvuks kujunes koguni 6% ning kasumiks 1,39 miljonit eurot (21,7 miljonit krooni).

Parimaks tulemuseks hindab ettevõtte juhatuse esimees Janne Lihavainen aga Prisma turuosa kasvu ülimalt tiheda konkurentsiga jaeturul. "Oleme võtnud turuosa juurde nii Tallinnas kui ka mujal Eestis. Eelmisel aastal olime suurtest jaekettidest kõige suurema käibekasvuga ettevõte."

Prisma Peremarketi käive 2010. aastal oli 118 miljonit eurot (1,85 miljardit krooni). Eelmisel aastal investeeris Prisma Peremarket Eestis 8,82 miljonit eurot (138 miljonit krooni). Investeeringud kattis ettevõte oma eelnevate aastate kasumitest. 

"Eelmist aastast võib nimetada investeeringute aastaks: avasime kaks uut kauplust, lõime üle 200 uue töökoha ning tegime ümberehitustöid Kristiine Prismas ja Sikupillis asuvas restoranimaailmas," kommenteeris Lihavainen.

"Käesoleval aastal keskendume veelgi jätkuvale turuosa kasvule ja jätkame vanemate kaupluste uuendamisega," lisas Lihavainen. "Ja loomulikult jätkame lähiajal oma laienemist."

Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Läti ja Venemaa turgudel. Prisma alustades oma tegevust Eestis 2000. aastal. Prisma Peremarket annab Eestis tööd ligi tuhandele inimesele.  Ettevõttel on Eestis seitse kauplust ja üks restoranimaailm.

Eestis tegutsevad SOK tütarettevõtetena AS Prisma Peremarket ja AS Sokotel, mis tegutseb Sokos Hotel Viru kaubamärgi all. Lisaks Soomele ja Eestile tegutseb kontsern ka Lätis, Leedus ja Venemaal.

Koos Soome tarbijateühistutega moodustab SOK S-Grupi. Rahvusvahelise S-Grupi tegevusvaldkondadeks on toidukaubandus, bensiini- ja teenindusjaamad, kaubamajad, hotellindus, autode ja autokaupade müük ning aiandus- ja põllumajandustooted.

Kontserni käibeks kujunes eelmisel aastal 10 465 miljonit eurot, kasvades 6,1%. Kasumit teenis S-Grupp 296 miljonit eurot. Kontserni töötajate hulk kasvas eelmisel aastal 39 646 inimeseni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757