2011.aasta Eesti parim toiduaine on Leiburi Saib

Eesti Toiduainetööstuse Liidu "Eesti parim toiduaine 2011" konkursi võitis Leiburi Saib (AS Leibur).

Eesti parimaks toiduks tervisele nimetati Lihaveise toodete sari (AS Rakvere Lihakombinaat), Eesti parim mittealkohoolne jook Päikesesmuuti (Kadarbiku Köögivili OÜ) ja Eesti parim alkohoolne jook Vana Tallinn Heritage (AS Liviko).

Autasud parimatele tootjatele anti üle viiendat korda toimunud toiduainetööstuse aastakonverentsil. Toiduliidu juhataja Sirje Potiseppa sõnul näitab seitsmeteistkümnendat korda toimunud tootekonkurss, et isegi keerulises turuolukorras panusatavad Eesti toidutootjad järjest enam kvaliteetsete uudistoodete loomisesse. Sel aastal osales Eesti parimate toiduainete konkursil 43 toodet rohkem kui eelmisel aastal. „Meie ettevõtted suudavad vaatamata arengutele, kus tarbijate ostuotsuseid mõjutab aina rohkem hind, investeerida tootearendusse ja pakkuda inimestele head ja tervislikku kodumaist toitu,“ kommenteeris Sirje Potisepp.
 
“Eesti parima toiduaine” konkursile laekunud toiduaineid hindas komisjon, kuhu kuulusid eelneva spetsiaalse koolituse läbinud toitumisteadlased, riigiametnikud, toiduajakirjanikud ja kaubanduse esindajad. Tootekonkursile esitati Eesti toidutootjate poolt 140 uut toodet 34 ettevõttelt.
 
Autasustati ka aasta edukaimaid toiduliidu eksportivaid ettevõtteid, kellele anti üle „toiduliidu parim eksportöör 2010“ auhinnad:

-          Suurima ekspordikäibega toiduliidu ettevõte 2010 – Tere AS

-          Suurima ekspordi osakaaluga kogukäibest toiduliidu ettevõte 2010 – AS Spratfil

-          Suurima ekspordimüügi osakaalu kasvuga kogukäibes toiduliidu ettevõte 2010 – AS Santa Maria

-          Suurima rahalises vääringus ekspordikäibe kasvuga toiduliidu ettevõte 2010 – Tere AS

Tootegruppide võidutooted, kellele omistati konkursi hõbemärgid, olid:
 
Eesti parim lihatoode 2011 - Ahjukael röstsibulaga küpsetuskarbis (AS Rakvere Lihakombinaat)

Eesti parim pagaritoode 2011 - Saib (AS Leibur)

Eesti parim kondiitritoode 2011 - Kalev Désirée täidisega šokolaadid (AS Kalev Chocolate Factory)

Eesti parim kaste 2011 - Sinepikaste (AS Salvest)

Eesti parim valmistoit 2011 - Suitsuribilihaga hernesupp (AS Salvest)

Eesti parim piimatoode 2011 - Köögi toorjuust (AS Maag Piimatööstus)

Eesti parim kalatoode 2011 - Tootesari BRIIS (DGM Shipping AS)

 
Piirkondlikul väike-ettevõtete konkursil anti välja pronksmärgid: „parim toode Lõuna-Eesti väikeettevõttelt“ on Eesti müsli (Budget OÜ) ja „parim toode Lääne-Eesti väikeettevõttelt“ on Karja porgandileib (Karja Pagariäri OÜ).

„Eesti parima toiduaine“ konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Seeläbi jõuavad turule kaubad, mis on kvaliteetsed ja konkurentsivõimelised nii meil kui mujal ning mis aitavad kaasa tasakaalustatud toitumisharjumuste kujunemisele. Toiduliit korraldab konkursi koostöös Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudiga.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara