Autor: Kaubandus.ee • 3. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtja haaras autoäris ohjad enda kätte

Ida-Virumaa eduka ehitusettevõtte OÜ Ferdmaster ainuomanik Gert Tartlan on omandanud suurosaluse Jõhvis asuvas OÜs Autoesindus, mis kaupleb Opeli, Hyundai ja Chevrolet´ autodega.

„Põhirõhk jääb endiselt ehitusele, mis aga kuidagi ei sega rakendamast uusi ideid kohalikus autoäris,“ kommenteeris Tartlan. „Osalemine autoäris on jätk lapsepõlves tekkinud autohuvile ja selle rakendamisele tõsiste meeste äris.“

Kui varem kuulus Tartlanile 30 protsenti Autoesindusest, siis pärast aprilli lõpus toimunud tehingut kuulub talle 75 protsenti ettevõttest. Oma 20protsendilise osaluse müüs ASi Viking-Motors juhatus esimees Üllar Taniberg ning kaasosanik Elgudža Kopaladze müüs poole oma 50protsendilisest osalusest. Tehingu summad on osapoolte kinnitusel konfidentsiaalsed.

Gert Tartlani kinnitusel on tal huvi omandada Kopaladzelt ka ülejäänud 25 protsenti ning saada Autoesinduse ainuomanikuks. „Läbirääkimised käivad,“ lausus ta.

Tartlani sõnul tulenes tema osaluse suurendamine Autoesinduses varem kokku lepitud strateegiast. „Samuti tulenes see lisainvesteeringute vajadusest ettevõttesse,“ lisas Tartlan.

Üllar Tanibergi kinnitusel tegi Tartlan talle ettepaneku müüa osalus maha. „Ma olin nõus, tegu on täiesti tavalise tehinguga ja siin ei ole midagi erakordset,“ lausus Taniberg. „Müüsin osaluse, et anda kohalikele meestele rohkem tegutsemisruumi.“

Jõhvis asuv automüügifirma kannab Autoesinduse nime alates selle aasta märtsist, enne seda oli firma ärinimeks OÜ Vikingmotors Ida-Viru. Ettevõte tegutseb alates 2002. aastast. Firma sai Opeli ja Chevrolet` ametlikuks esindajaks Virumaal 2004. aastal, eelmisel aastal lisandus ka Hyundai esindusõigus.

Gert Tartlan oli eelmise aasta Äripäeva rikaste edetabelis 155. kohal. Tema varanduse väärtuseks hindas Äripäev 191 miljonit krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757