Lukoil laiendab saladuskatte all haaret

Vene naftafirma Lukoil on maksnud ligi 1,8 miljardit dollarit ettemaksuna tehingute eest, millega omandatakse ilmselt naftamaardlaid või naftatöötlusettevõtteid.

Pole teada, kellele suured summad üle kanti, sest Lukoil keeldub info avaldamisest enne tehingute lõpuleviimist, kirjutas ajaleht Vedomosti. Teada on vaid see, et 1,76 miljardit dollarit kulus tehingule välismaal ja 18 miljonit tehingule Venemaal.

Spekulatsioonide tasemel on seostatud suurostu Kasahstaniga, kuid mingit täpsemat infot selle kohta pole. Aprillis ostis Lukoil osaluse projektis Hanoi Trough-02 (??-02), mille raames hakatakse naftat ammutama Vietnamis. Veebruaris sai teatavaks, et Lukoil hakkab majandama kahte nafta ja gaasi leiukohta Rumeenias Musta mere rannikul.

Lukoili naftatoodang on aasta-aastalt vähenenud. 2010. aastal vähenes toodang 2009. aastaga võrreldes 1,7%, kuid tänavu esimeses kvartalis eelmise aasta sama ajaga võrreldes tervelt 5,1%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara