Autor: Kaubandus.ee • 27. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Relve: pikki plaane riskantne kirja panna

Kaupmees & Ko ASi juhatuse esimehe Mart Relve sõnul võib möödunud aastaga rahule jääda, sest majanduskeskkond hakkas paranema, kuid praegu on ikkagi veel riskantne väga pikki plaane teha.

„Midagi erakordset ei toimunud, aga saime omadega hakkama ja käive kasvas veidi,“ lausus juhatuse esimees.

Relve sõnul on hea see, et kogu majanduskeskkond hakkas mullu paranema. „Selle kaudu hakkasid ka meie klientide ärid paranema,“ lausus ta. Selle aasta esimeses kvartalis on ettevõte oma plaanides püsinud. „Võrreldes eelmise aastaga on näha normaalset kasvu,“ sõnas Relve.

Kaupmees & Ko on sellel aastal võitnud endale ka uusi kliente. Viimaseid nimetas Relve ka selle aasta edu põhjuseks. „Loomulikult, kui inimestel läheb paremini, siis inimesed tahavad rohkem väljas süüa või osta väiketööstuste tooteid ja just neid meie suuresti ka varustame,“ selgitas Relve.

Relve loodab, et ettevõtte käive kasvab aasta lõpuni. „Ma usun, et Eestis väga pikki plaane keegi paberile kirja ei pane, sest see on veel riskantne. Usume, et majandus jätkab kasvamist ja ka meil läheb natukene paremini,“ sõnas Relve.

Kaupmees & Ko põhitegevuseks on toidu- ja esmatarbekaupade hulgimüük. Kaupmees & Ko ASi müügitulu 2010.aastal oli 960 546 000 krooni ja 2009. aastal 974 556 000 krooni. Kasum mullu oli 36 549 000 krooni ning 2009. aastal 28 207 000. Kasum kasvas ligi 30%.

Äripäev küsib suurimatelt firmadelt, kuidas on neil eelmine aasta läinud, kuidas on selle aasta esimene kvartal möödunud ning millised on selle aasta eesmärgid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757