Svensky Kaubanduse AS laieneb Leetu

Toiduainete ja esmatarbekaupade hulgimüüja Svensky Kaubanduse AS laieneb Leetu, avades kontori Vilniuses, kirjutas news2biz Lithuania.

Svensky Kaubanduse juht Sven Voites ütles news2bizile, et ettevõtte eesmärgiks on olla esindatud kõigis Baltimaades. Lätis on tütarettevõte juba olemas. Nii Läti kui Leedu ärid kannavad Svensky nime.

„Me palkame mõned müügiinimesed, meie investeeringud piirduvad nende palkadega,“ lisas Voites. „Me ei vaata Leedu turgu eraldiseisvana ega sea oma sihiks turuosa.“

Svensky Kaubandus on üks Eesti suuremaid toidukaupade hulgimüüjaid. 2009. aastal oli käive üle 22,9 miljoni euro (358,7 mln kr) ja kahjum 0,35 miljonit eurot (5,4 mln kr). 2010. aasta andmed pole veel avalikud.

Svensky tooteportfelli kuuluvad selliste toiduainetootjate kaubad nagu Zott, Pasta Zara, Cebe, Fit Food ja teised, samuti müüb Svensky Henkeli ja Vileda majapidamiskaupu ning Schauma ja Schwarzkopfi kosmeetikat. Svensky tütarettevõte Grape müüb alkohoolseid jooke, kuid hulgikaupmees on ka ise toiduainetootja, valmistades tütarettevõttes Largo mahlu ja Marmitoni maiustusi.

Selleks aastaks prognoosib Sven Voites müügimahus väikest langust, kuna ettevõtte tooteportfellis jääb kaubamärke pisut vähemaks.

Voites ei leidnud mahti Äripäeva täiendavatele küsimustele vastata. "Kahjuks pole aega vastata," ütles ta pärast küsimustega tutvumist.

Äripäev küsis, millest tekkis mõte Leetu laieneda ja kas seda nõudsid Svenskylt mõned tema Eesti kliendid, kelleks on teiste hulgas Selverid, Comarketid, ETK kauplused, Maximad, Prismad, Grossi poed, R-Kioskid, Statoili kauplused, Stockmann, Rimi Eesti Food ning ravimite hulgimüüja Magnum.

Ühtlasi on selgusetu, kas ja kui palju kliente Svensky Kaubandusel Lätis ja Leedus juba on, millised ettevõtted on sealsel turul suurimad kokkurendid ja kust riigist hakkab Svensky varustama Leedu kliente.

2009. aasta majandusaruandes märkis Svensky Kaubanduse AS, et Läti tütarettevõte ei omanud toona veel aktiivset majandustegevust. Voites jättis täpsustamata, kas Läti tütarettevõte alustas müügiga 2010 või teeb seda tänavu ning kui suurt osa 2011. aasta käibest Läti ja Leedu müügist plaanitakse.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara