Humanast käis mullu läbi üle 100 miljoni krooni

Kasutatud riietega kaupleva Humana Sorteerimiskeskuse käive oli 2010. aastal 103,3 miljonit krooni ehk üle 14 miljoni krooni tunamullusest rohkem.

2009. aastal müüs Humana kaupu 89,2 miljoni krooni eest. Nii 2009 kui ka 2010 oli ettevõte korralikus kasumis, teenides vastavalt 5,1 ja 6,7 miljonit krooni.

Uusi poode juurde ei tehtud, kuid 2010. aastal vaatas Humana aktiivselt uute võimalike rendipindade järele. Aasta lõpu seisuga oli Humanal 15 kauplust, millest 11 asus Tallinnas, kaks Tartus ja kaks Pärnus.

Vanad tootmisruumid jäid ajale jalgu ja seetõttu koliti sorteerimiskeskus ja Humana kontor Saku valda Tänassilma külla. 2010. aasta augustis sõlmitud üürileping lubab tootmismahte kahekordistada ning kohe alustatigi laienemistöödega, seisab majandusaruandes.

2010. aastal sorteeris Humana 5755879 kg kasutatud riideid, mida oli 16,5% rohkem kui tunamullu. Eestist koguti 192803 kg ehk varasemast 20,8% rohkem kasutatud riideid, ülejäänu imporditi teistest ELi riikidest, Norrast ja USAst. Eestis müüdi Humana poodides 764939 kg sorteeritud riideid ehk 13,2% kogutoodangust. 21,5% riietest läks arenguabima Aafrikasse, 55% sorteeritud kaubast müüdi aga põhiliselt Venemaale, Lätti ja Leetu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara