Autor: Kaubandus.ee • 5. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtte juht: kindlustuse teenustasu on absurdne

Kindlustuse ja pangateenuste teenustasud on absurdseks muutunud, seega niipea kui ettevõtjad saavad tugevamaks, loobuvad nad kindlustusest ja laenudest, arvas HMPK OÜ juhatuse esimees Andrus Ilumets.

„Me vahepeal kasutasime krediidikindlustust, kuid enam mitte. Masu ajal kadusid need teenused lihtsalt ära ning pärast seda pole me ise huvi üles näidanud,“ põhjendas puidu varumise ja müügiga tegeleva ettevõtte juht seda, miks üritatakse riski ise maandada.

Kõige lihtsam viis riski maandamiseks on Ilumetsa sõnul äripartneri tundmine. Juhi kinnitusel on see kaalutud riski võtmine. „See ei ole nagu sokimüüja puhul. Meil on partnerid teada ja kui on väike arv partnereid, siis on lihtne,“ selgitas Ilumets. Lisades, et  tõenäoliselt on suurema arvu tehingute puhul KredExit vaja.

Samas nentis Ilumets, et KredExi hind oli juba kriisi ajal kallis. „Minu meelest ei ole varsti enam üldse mõtet äri teha, sest juba vahendused ja tasud söövad kõik ära. See on väga loogiline, et kui ärimaht kukub, siis teenuse hinnad kasvavad,“ selgitab Ilumets Eesti häda.

Kui vaadata kindlustust ja pankade teenustasusid, siis on need Ilumetsa hinnangul absurdseks muutunud. „Ma arvan, et ma ei eksi väga, kui ütlen, et niipea, kui ettevõtjad saavad tugevamaks, loobuvad nad kindlustusest ja laenudest või võtavad neid mujalt,“ arvas Ilumets.

Teenuste vaba liikumine Euroopas hakkab mingil hetkel tulemust mõjutama, lisas ta. 

HMPK ekspordib hetkel 99% toodangust. 2010. aasta müügikäive ulatus 76,7 miljoni kroonini (4,9 miljonit eurot). Brutokasumiks kujunes 0,4 mln krooni.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757