Kaupmeeste liit: konkurents takistab hindade ümardamist

Täna on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab, arvas kaupmeeste liidu tegevdirektor Marika Merilai. 

„Kaupmeeste liit soovitab kaupade ja teenuste hindade kroonides avaldamise sujuvat lõpetamist,“ sõnas Merilai.

Siinjuures peab Merilai sõnul rõhutama, et hinnal kroonides on vaid informatiivne tähendus ja lähtuma peaks hinnast eurodes. „Oleme veendunud, et enamik tarbijatest on selle aasta lõpuks harjunud hindadega eurodes,“ lausus ta.

Merilai sõnul muutuvad hinnad pidevalt ja seda erinevatel põhjustel. Eurohindade ümardamist viiekümnesendise ja ka ühe krooni täpsusega on tema kinnitusel praktikas täheldatud näiteks loto ja ühiskondliku transpordi piletite puhul, sedagi praktilistel kaalutlustel.

„Täna on jaekaubanduses tihe konkurents, mis hindade ümardamist pigem takistab. Jaekaubanduses on kaupade hindade ümardamine leidnud aset kallimahinnaliste kaupade osas, sageli allapoole,“ rääkis Merilai.

Ta lisas, et konjunktuuriinstituudi uuringu tulemused näitavad, et konjunktuur on elavnenud ja müügi kasv jätkub ka järgmisel kolmel kuul. Samal ajal võib prognoosida hindade tõusu peatumist selle aasta teisel poolaastal, arvestades eelmise aasta teise poolaasta kõrget võrdlusbaasi.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara