Viru Keskus: rõivad-jalatsid lähevad juba hästi kaubaks

Viru Keskuse käibe kasv tuleb rõivaste ja jalatsite müügist, rääkis keskuse juht Ants Vasar poolaasta 8,4% tõusu kommenteerides.

Viru Keskuse kuue esimese kuu käive oli 53 miljonit eurot ehk mullusest 8,4% rohkem. Aasta esimeses pooles külastas Viru Keskust 5,3 miljonit inimest, kes tegid kokku 4,4 miljonit ostu. Võrreldes 2010. aasta sama perioodiga kasvas külastatavus 4,6 ja ostude arv 4,4%.

Kui aasta esimestel kuudel ostsid inimesed elektroonikat ja kodutehnikat ning kevadel remondi- ja aiatarbeid, siis praegu lähevad taas hästi kaubaks rõivad ja jalatsid. Masu saabudes loobusid ostjad kõigepealt kallimatest ja kvaliteetsematest rõiva- ning jalatsikaubamärkidest, nende müüjad kaotasid käibes poole. Nüüd on hakanud kvaliteetpoodide kriisieelne käive taastuma, kinnitas Vasar.

"Kui rääkida aga kasumist, oleme igavesti nullis," lisas Vasar ja selgitas, et Viru Keskuse omanikfirmad on kokku leppinud, et katavad keskuse kulud, kuid üüriraha läheb otse neile. Seega kajastub kasum omanikfirmade majandusaruannetes.

Vasar hindas tarbijahinnaindeksit ületavat käibekasvu heaks tulemuseks. “Tarbijahinnaindeksi ca 5% kasvu taustal on Viru Keskuse ligi 8,5% käibekasv hea tulemus, mis peegeldab tarbijate kindlustunde tõusu sel aastal,” lausus Vasar.

“Ostuaktiivsus on püsinud viimasel kuuel kuul eelmisest aastast kõrgemal tasemel ja usutavasti säilib tarbimine samas tempos ka aasta teisel poolel,” prognoosis ta. Võrreldes 2010. aastaga võib 2011. aasta koondtulemuses oodata kuni 10% kasvu, ütles kaubanduskeskuse juht.

Viru Keskuses on üle 100 kaupluse ja teeninduskoha, mida külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara