Valgevenelased müüvad liha parema hinnaga Venemaale

Valgevenes on kujunenud olukord, kus lihatootjad müüvad kauba Venemaale, kuna sealt saab paremat hinda.

Teatavasti piirab Valgevene teatud toidu- ja esmatarbekaupade jaehindu, mis tähendab, et kohaliku valuuta odavnedes ei saa samavõrra hinda tõsta ning tootjad teenivad jaemüügist kahjumit.

Vahepeal oli liha lettidelt täiesti kadunud, kuid nüüd on taas müügis, 12% kõrgema hinnaga, kirjutas uudisteportaal charter97.org. Sel kolmapäeval pani üks Minski universam müüki raiutud liha hinnaga 15 000 Valgevene rubla kilost. Liha kadus hetkega. Turul maksab kondiga liha praegu 35 000 rubla kilost, kondita liha aga 50 000 rubla kilost. Mida aga saada on, need on kõiksugu tiivad, jalad ja sabad. Vabas müügis on ka seanahk, supikogud, seapead.

11. augustil andis Valgevene majandusministeerium välja määruse, millega lubas sotsiaalselt tundlike kaupade nagu leiva, piima ja liha jaemüügihindu tõsta 5%. Lisaks lubati lihakombinaatidel 5% võrra tõsta hulgihindu, mis teeb sealiha ja loomaliha tarbijaile 12% kallimaks.

Seega on lootust, et Valgevene kauplustest saab peagi taas liha osta, kuid see lootus pole kuigi suur. Nimelt saavad lihakasvatajad toodangu Venemaale müüa, kus pakutakse selle eest hulga paremat hinda.

Statistika ütleb samas, et näiteks Vitebskis on seitsme kuuga liha müüdud 27% rohkem kui mullu, konservide müük on kasvanud 47% ja vorsti müük 16%.

Poodnike sõnul napib liha ja lihatooteid ka seetõttu, et rahval on tekkinud ostupaanika. Kohati on lihasabad pikemad kui sabad valuutavahetusel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara