Nestle: probleem ei ole frangi tugevus, vaid dollari nõrkus

Nestle juht Peter Brabeck ütles, et rahvusvahelist äri rõhuv tegelik teema on dollari nõrkus, mitte frangi tugevus, vahendas Reuters.

„Frank on ülehinnatud, kuid tegelik probleem ei ole frank, vaid pigem dollar,“ ütles maailma suurima toiduainetööstuse ettevõtte juht Austria ärilehele Wirtschaftsblatt. „Valuuta käitub praegu nagu see oleks Ladina-Ameerika valuuta 1970ndatel, kus valuutal lastakse (ning selle üle ollakse isegi õnnelikud), devalveeruda 40 või 50 protsenti,“ ütles ta. „Ma ei saa seda tõsiselt võtta juhtiva valuutana.“

Ta lisas, et Šveits saab vähe ette võtta, isegi kui frangi tugevnemine on tõsine probleem Šveitsi majandusele.

Brabeck ütles, et ta on mures toorainete pakkumispoole pärast, arvestades mõnede kaupade 200 kuni 300 protsendiseid hinnatõuse.

„Olen veendunud, et isegi põhitoiduainete hinnad tõusevad edasi,“ ütles ta. „Et me nüüd 50 protsenti Ameerika teraviljast kulutame bioetanoolile ja samal ajal ei jätku teravilja, siis on selge, mis juhtub – hind läheb üles. Ei toidu kasutamisele kütusena!“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara