Nestle: probleem ei ole frangi tugevus, vaid dollari nõrkus

Nestle juht Peter Brabeck ütles, et rahvusvahelist äri rõhuv tegelik teema on dollari nõrkus, mitte frangi tugevus, vahendas Reuters.

„Frank on ülehinnatud, kuid tegelik probleem ei ole frank, vaid pigem dollar,“ ütles maailma suurima toiduainetööstuse ettevõtte juht Austria ärilehele Wirtschaftsblatt. „Valuuta käitub praegu nagu see oleks Ladina-Ameerika valuuta 1970ndatel, kus valuutal lastakse (ning selle üle ollakse isegi õnnelikud), devalveeruda 40 või 50 protsenti,“ ütles ta. „Ma ei saa seda tõsiselt võtta juhtiva valuutana.“

Ta lisas, et Šveits saab vähe ette võtta, isegi kui frangi tugevnemine on tõsine probleem Šveitsi majandusele.

Brabeck ütles, et ta on mures toorainete pakkumispoole pärast, arvestades mõnede kaupade 200 kuni 300 protsendiseid hinnatõuse.

„Olen veendunud, et isegi põhitoiduainete hinnad tõusevad edasi,“ ütles ta. „Et me nüüd 50 protsenti Ameerika teraviljast kulutame bioetanoolile ja samal ajal ei jätku teravilja, siis on selge, mis juhtub – hind läheb üles. Ei toidu kasutamisele kütusena!“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara