Selver: oleme Eesti toidutootmise toetajad

Oleme uhked Baltimaade suurima köögi üle, kus käsitöö on ühendatud kõrgetasemelise tehnoloogiaga, vastas Selveri juht Andres Heinver küsimusele, mida näitaks ta väliskülalistele.

Heinveri sõnul on suuri ja väikeseid toidutootmisettevõtteid palju nii Eestis kui välismaal, kuid vähe on selliseid, kus käsitöö ja tehnoloogia tasakaal võimaldab ühelt poolt olla paindlik ja teha unikaalseid eritellimusi ning teisalt täita igapäevaselt suure kaupluseketi lette tavatoodanguga.

"Lisaks igapäevatoidu, kondiitri- ja peolauatoodete valmistamisele teeme koostööd ka peokorraldajatega ning oleme poolteist aastat täitnud eritellimusi ka väljapoole Eesti piire," kommenteeris Heinver.

Selveri kaupluste puhul on ettevõtte uhke paindliku ärimudeli üle, mis tagab neile konkurentsieelise suurte rahvusvaheliste kettide ees. "Teeme tihedalt koostööd kohalike väiketootjatega, mis pole küll alati efektiivne, kuid võimaldab nii klientidele kui hankijatele meelepärast piirkondlikku lähenemist," sõnas ta.

Selveri kliendid hindavad võimalust osta Hiiumaa Selverist samal saarel püütud kala või Põlva poest samas maakonnas kasvatatud kartulit, on Heinver kindel. "Tahame olla head koostööpartnerid ja Eesti toidutootmise toetajad," lisas ta.

Korea suurfirma LG aknatootjad käisid eelmine nädal Plasto aknatehases automaatliini uudistamas ning soovivad kodumaale naastes ka ise samasugust kõrgtehnoloogiat rakendada. Kuigi Koreas on elektroonika väga kõrgelt arenenud, pole aknaid valmistavas tehases kõrgtehnoloogilisi seadmeid ning iga töötaja valmistab detaile eraldi. Euroopas ja Plastos näiteks tehakse tööd automaatliinidel. Äripäev küsib seetõttu ettevõtetelt, mida nemad näitaksid uhkusega oma ettevõttes väliskülalistele.

 

 


 

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara