Virkebau: pankrotiavaldusega tegi Larin julge sammu

Rõiva- ja tekstiililiidu juhatuse esimehe Meelis Virkebau sõnul oli PTA Grupi pankrotiavalduse sisse andmine ettevõtte juhile kindlasti raske aga samas julge käik.

„Ma arvan, et see pankrotiavalduse sisse andmine on väga julge samm. Et mitte seda lükata lõpmatuseni edasi, kui juhil on pilt selge, et olukorrast väljapääsu ei ole,“ rääkis Virkebau. Ta lisas: „selles mõttes väärib see samm austust. Võib ainult ette kujutada kui raske see oli.“

Samas rõiva- ja tekstiilisektoril üldiselt ei lähe praegu väga kehvasti. „Üldiselt ei ole aeg rõiva- ja tekstiiliettevõtetele keeruline ja raske aga kui me loeme iga päev uudiseid, siis tekitab see muret tuleviku pärast,“ selgitas Virkebau.

Lõviosa ettevõtetel on aga tema sõnul praegu tööd küllaga ja tellimusi jätkub kindlalt vähemalt aasta lõpuni. „Ma olen ka varem öelnud, et raskused on ettevõtetel, kes töötavad kolmele Balti riigi turule, Venemaale ja Ukrainale, mis on keskmise tarbija nõrgema ostuvõimega ja mis liigub kiiremini kriisi käigus üles alla.“

Skandinaaviamaadesse ja Kes-Euroopa turgudele müüjatel läheb enamvähem hästi juba alates 2010. aasta aprillist ehk elu on peale seda kogu aeg stabiilsemaks läinud, rääkis Virkebau. 

Täna pealelõunal kuulutab Harju maakohus välja PTA Grupi pankrotiotsuse. Ettevõtte pankrotti taotles PTA Grupi juht Peeter Larin, kes eile toimunud esimesel ja viimasel pankrotiistungil oli endiselt ettevõtte pankroti välja kuulutamise poolt.

Esimene PTA Grupi võlausaldajate üldkoosolek toimub 20. septembril kell 10 Harju maakohtus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara