Autor: Kaubandus.ee • 8. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV: Baltika kõrghooaja ootuses

LHV analüütikud Kristo Oidermaa ja Shana Vida Gavron määrasid Baltika aktsia õigalaseks väärtuse vahemikuks 0,70-0,80 eurot ning andsid aktsiale neutraalse ehk hoia-soovituse.

„Hiljutise eduka aktsiaemissiooni (4,3 miljonit aktsiat hinnaga 0,70 eurot) järgselt oleme üle vaadanud Baltika finantsprognoosid, et võtta arvesse nii uut likviidsussüsti kui ka viimaseid majandustulemusi,“ kirjutasid analüütikud. „Baltika juhtkond on seadnud eesmärgiks teine poolasta kasumlikult lõpetada. Usume, et selline eesmärk võib olla saavutatav, kuid oleme siiski võtnud konservatiivsema vaate ning prognoosime teiseks poolaastaks puhaskasumi piirmaile jõudmist.“

Kõrgeid eesmärke toetab eelkõige sesoonselt tugev neljas kvartal, kus müüginäitajad ning kasumimarginaalid on keskmisest kõrgemad. Seega ootame, et Baltika suudab üle kolme aasta taaskord neljandas kvartalis kasumit näidata, kuid kolmandas kvartalis on Baltika meie hinnangul veel kahjumis.

Prognoosime majandustulemuste jätkuvat paranemist ka 2012. aastaks ning ootame, et ettevõte jõuab kogu aasta kokkuvõttes kasumiläve lähedale. Baltika peamiseks eesmärgiks peaks olema eelkõige jätkuv kulubaasi kontroll. Kuna finantspositsioon ning jooksvad tegevusnäitajad ei ole veel piisavalt tugevad, siis on Baltika haavatav ka võimalikule majanduskeskkonna jahenemisele, mille globaalsed tegurid kaasa võivad tuua. Me ei ole muutnud oma vaadet Baltika 2014. aasta eesmärkide osas, milleks oli 9%-line aastane käibekasv ning perioodi lõpuks saavutatav 14,7%-line EBITDA marginaal. Usume jätkuvalt, et pikaajaline käibekasv on saavutatav, kuid kasumlikkuse eesmärk on liiga kõrge.

Usume, et rahavoogude juhtimine saab keeruline olema ka 2012-2013. aastatel, millal tuleb märgatavalt rohkem raha panna käibekapitali alla, kui Baltika soovib saavutada ligi 10%-lise käibekasvu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757