Uued omanikud lükkasid Kalevile hoo sisse

Veidi enam kui aasta aega on AS Kalev Chocolate Factory olnud norrakate Orkla grupi omanduses ja saanud juhi sõnul sisse uue hoo.

Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare sõnul ei ole Kalevis uute omanike käe all selles osas midagi muutunud, et endiselt on tegu Eesti ettevõttega, mida juhivad ja kus töötavad kohalikud inimesed ning toodetakse Kalevi kaubamärgi all maiustusi. Kuid uue hoo on Eesti turul saanud sisse tootearendus ja turundus, samuti on käivitatud olulised projektid Venemaal ja Soomes.

Tänu uuele omanikule on avardunud võimalused investeerida tootmisseadmetesse, samuti on toiduohutus nüüd Orkla grupi rangete nõuete järgi reguleeritud.

Uuringufirma AC Nielsen andmetel on Kalevi mahuline turuosa Eesti maiustusteturul viimase kuue kuu jooksul 39,2 protsenti. Talle järgneb Fazer 9,1 protsendiga. Fazeri juhid ei usu ajalooliselt armastatud brändide löömisse, kuid leiavad, et see pole ka ilmvõimatu. Õigupoolest on seda mõnes tootesegmendis juba tehtudki.

Milliste toodete osas on Eesti tarbija andnud oma südame kohaliku ajaloolise tootja asemel põhjanaabrite šokolaaditehasele ning kas Fazer on mõelnud Kalevi äraostmisele, loe tänase Äripäeva paberväljaandest, milleks osta päevapilet SIIT või telli leht SIIT.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara