ETK käive kasvas III kvartalis 8,3%

ETK Grupi kolmanda kvartali netokäive oli 105,2 miljonit eurot, kasvades aastaga 8,3%.

ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul on müügi kasvutempo võrreldes II kvartaliga aeglustunud. "Kuid vaatamata tarbijauuringutes ilmnevale tarbijate kindlustunde vähenemisele suurenes septembris üllatuslikult müügikasv taas, olles ETK grupis kvartali suurima kasvuga kuu," lisas ta.

Suurima osa grupi käibest moodustas III kvartalis kauplustekett Konsum, mille netokäive ulatus 48,7 miljoni euroni ning tõusis aastaga 14,3%. Konsumi ketti kuulub 69 kauplust, mida on neli kauplust enam kui aasta tagasi.

A ja O kaupluste netokäive oli vaadeldaval perioodil 24,4 miljonit eurot, mis on 2010. aastaga võrreldes 3,5% suurem. Ketti kuulus septembri lõpus 160 kauplust ehk kaks kauplust enam kui eelmisel aastal.

Maksimarketi kauplusteketi kolmanda kvartali netokäive 14,8 miljonit eurot on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes suurenenud 4,9% ning kaupluste arv jäänud samaks.

Toidu- ja esmatarbekaupade kauplusekettide osakaal ETK Grupi käibest käesoleva aasta III kvartali kokkuvõttes oli järgmine: Konsum 46%, A ja O 23%, Maksimarket 14%. Muude kaupluste käibe osakaal ETK Grupi käibest moodustas 17%.

Grupi üheksa kuu käive oli 290,3 miljonit eurot, mis on aastataguse perioodiga võrreldes 9,1% suurem.

Statistikaameti kaheksa kuu toidu- ja esmatarbekauba turu andmete alusel oli ETK turuosa 21%, sealhulgas spetsialiseerimata kaupluste osas – kus ülekaalus toidukaubad ja joogid –, 22,4%.

ETK püsikliendiprogrammi Säästukaarte oli septembri lõpu seisuga rohkem kui 343 000 kliendil. Säästukaardi klientide ostude osakaal kogu grupi jaekäibest moodustas 59%.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK-le kuuluvad Maksimarketi, Konsumi, A ja O, E-Ehituskeskuse, Säästu, Meieri ja Säästukaardi kaubamärgid. ETK gruppi kuulub 364 müügiüksust üle Eesti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara