Autor: Kaubandus.ee • 14. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Keskuse käive kasvas III kvartalis 10%

Viru Keskuse käive kasvas kolmandas kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 10,4%, ulatudes 30,7 miljoni euroni.

Käesoleva aasta üheksa kuuga kasvas Viru Keskuse käive võrreldes möödunud aastaga 9,2%, moodustades rahalises väärtuses 83,8 miljonit eurot. Üheksa kuu jooksul suurenes külastuste arv Viru Keskuses 3,3%, keskust külastas üle kaheksa miljoni inimese. Ostude arv on kasvanud aasta algusest ligi 5%. Kokku on viimase üheksa kuuga sooritatud Viru Keskuses 6,9 miljonit ostu.

Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar avaldas lootust, et senine ostukatiivsus püsib aasta lõpuni samal tasemel. "Suuremat jõuluostude buumi ma tänavu ei oota," lisas ta. "Viru Keskuse aastakäibeks ootame vähemalt 116 miljonit eurot, mis on kümne miljoni võrra suurem eelmise aasta tulemusest," lisas Vasar.

Tarbijakäitumises ja -hoiakutes ta lähiajal suuremaid muutusi ei tähelda. "Inimesed on ostude tegemisel olnud kogu aasta vältel ikkagi ratsionaalsed ja kaalutlevad ning keskusesse tullakse konkreetse ostusooviga," ütles Vasar. "Siiski on mõnevõrra kasvanud emotsionaalsete ostude osa ja tõenäoliselt suureneb see jõulude eel veelgi," lisas ta.

Viru Keskuse kvartaalse külastajateuuringu andmetel sooritavad tarbijad täna spontaanse ostu keskmiselt neljandikul juhtudel, mis võrreldes möödunud aastaga on suurenenud mõne protsendipunkti võrra.

Tallinna kesklinnas asuvas Viru Keskuses paikneb üle saja kaupluse ja teeninduskoha. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757