Autor: Kaubandus.ee • 7. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsusmaal kogub tuure "Ostke prantsusmaist!"

Prantsusmaa, kus majanduskasv aeglustub ja tööpuudus on 12 aasta kõrgeim, kutsuvad poliitikud rahvast üles ostma Prantsuse kaupu, vahendab Bloomberg.

Jõuluostlemisse sukelduval Prantsusmaal kutsuvad poliitikud üles ostma Prantsusmaal toodetud tooteid, et hoida töökohad kodumaal. Tarbijakulutused moodustavad 56 protsenti Prantsusmaa 2,56 triljoni dollarilisest majandusest.

Tuleva aasta presidendivalimiste tsentristide kanditaat Francois Bayrou ütles, et Prantsuse toodete ostmine võib luua töökohti.

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy erakond avaldas eelmisel valimisplatvormi, kus sisaldub soov muuta Made in France sama tuntud kaubamärgiks nagu Made in Germany. Tema sotsialistist rivaal Francois Hollande on valimiskampaania nurgakiviks pannud töökohtade välismaalt kodumaale tagasitoomise.

Novembris tehtud küsitlus näitas, et enam kui 50% prantslastest on valmis maksma Prantsusmaal toodetud kaupade eest rohkem. Toidukaupade osas on 78% küsitletutest valmis maksma Prantsusmaal toodetu eest kõrgemat hinda, selgus Opinon Way uuringust. Ostes kaupu kohalikust kauplusest madala hinnaga supermarketitest on veetud rahvuslikust majandussolidaarsusest.

Kohalikke ettevõtteid propageeriva organisatsiooni Cedre uuringu põhjal on prantsuse ostjad valmis omamaise kauba eest maksma viis kuni kümme protsenti rohkem. Prantsusmaal toodetud kaubad on keskmiselt 15-25% kallimad mujal, nagu Hiinas toodetust.

"Kriis sunnib prantslasi loobuma naiivsusest," ütles organisatsiooni juht Vincent Gruau. "Nad saavad aru, et selleks, et töökohad jääksid Prantsusmaale, peavad nad ostma kohaliku kaupa."

"Et teha patriootlik ost, on võimaluseks osta kink, mis on toodetud Prantsusmaal!" teatas internetipood 100pour100-madeinfrance.fr.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757