Autor: Kaubandus.ee • 27. detsember 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toidupank kogus plaanitud 1000 asemel 1600 jõulupakki

Toidupanga jõulukuise heategevuskampaania abil täideti toidukaubaga 1000 asemel ligi 1600 jõulupakki

Tuhanded inimesed, paljud ettevõtted ja mõned omavalitsused aitasid Eesti Toidupangal komplekteerida jõulupakid lastega peredele, kes elavad allpool vaesuspiiri. Koguti üle 30 000 ühiku kaupa, millele lisandusid sihtotstarbelised rahalised annetused.

Ühe paki väärtuseks kujunes 25–30 eurot, mis teeb kokku 40 000–48 000 euro eest kaupa. Lisaks said paljud heategevusega tegelevad MTÜd laste jõulupidude jaoks maiustusi.

Detsembris korraldasid toidupangad üle Eesti kolmeteistkümnes Rimi kaupluses kaks toidukogumisaktsiooni, et varuda kõige vaesemate lastega perede tarvis lisakogus toitu. Kahe nädalavahetusega koguti 31 168 ühikut toidukaupa. Oluline lisa toiduabi tuli läbi otseste toiduannetuste erinevatelt firmadelt.

Jõulupakkide jaoks tegid sihtotstarbelised annetused Hollandi saatkond ning Audru, Paistu ja Halinga vallavalitsused. Samuti toetasid kohalike toidupankade tegevust Narva, Rakvere ja Tallinna linnavalitsused – tänu nendele toetustele suurenes abi saanud perede arv esialgselt planeeritud tuhandelt perelt pea 1600ni. Lisandusid mitmed MTÜd, kes said laste jõulupidude jaoks komme, piparkooke ja limonaadi.

Toidukogumiskampaania tulemustelt paistsid linnade lõikes silma neli Tallinna kauplust, kogudes kahe nädalavahetusega pisut üle kolmandiku kogu kogutud toidukaubast. Rekordiomanik oli sel korral Ülemiste Rimi, kus koguti kahe nädalavahetusega pisut üle 4000 ühiku toidukaupu.

Üllatajaks kujunes Pärnu Rimi, kus ühikute arvuks oli pea 3500, mis on paremuselt teine tulemus, kuid väiksema linna kohta hea üllatus, teatas heategevuslik Toidupank.

Annetatud kaupade valikut domineerisid maiustused ja kuivatatud puuviljad, mis sobivad jõulupakkidesse suurepäraselt.

Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn on detsembrikuus toimunuga väga rahul. "Oleme nii tänulikud inimestele ja firmadele, kes otsustasid annetada: see toit aitas paljudes peredes jõululauda katta," märkis ta. "Samuti oleme rõõmsad koostöö üle Swedbankiga – nende jõulukampaaniaga "Ma armastan aidata" kogutud 1766,65 eurot saab olema meile abiks juba uue aasta esimestel kuudel," lisas Boerefijn.

Eesti Toidupank aitab vaesusprobleemi leevendada, jagades abivajajatele toiduabi. Tänaseks on Eestis kokku kümme toiduabipunkti (üheksa toidupanka ja Maardu harukontor), mille kaudu edastakse regulaarselt toitu allpool vaesuspiiri elavatele inimestele. Iganädalaselt jõuab toiduabi enam kui tuhande pereni.

Kaubandusest ja tootmisest võtab Toidupank vastu peagi realiseerimistähtaja ületavaid tooteid, komplekteerib vabatahtlike abiga toidukastid ja jagab need laiali enim puudust kannatavatele inimestele ja peredele, aidates nõnda kaasa raiskamise vähenemisele ühiskonnas ja jagades toitu neile, kel on sellest puudu.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab alates 2010. aastast Avatud Eesti Fond.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757