McDonald’s investeerib Baltimaades 38 mln eurot

McDonald’si restoraniketi omanik Baltikumis, Premier Capital Limited plaanib aastatel 2010-2014 investeerida arendusse 38 miljonit eurot ning laiendada restoraniketi Baltimaades 35 restoranini.

McDonald’s alustas laienemisega esmalt Eestis, avades 2010. aastal kolm uut restorani, teatas ettevõte.

2011. aastal avati kaks uut  toidukohta Lätis ning üks Leedus. Käesoleval aastal plaanib ettevõte renoveerida juba olemasolevaid restorane Eestis ning avada siin veel ühe McCafe kohviku. Leedus on McDonald’sil hetkel 9 restorani ning käesoleval 2012. aastal on plaanis renoveerida nendest kaks ning avada üks uus söögikoht Vilniuses. Lätis on ettevõttel plaan avada kolm uut McDrive restorani ning renoveerida kaks juba olemasolevat söögikohta.   

„Alustasime jõulise laienemisega Eestis 2010. aastal ning saime kinnituse, et oleme õigel teel ja jätkame laienemist Lätis. 2012. aastal on meil kavas renoveerida söögikohti kõigis kolmes Balti riigis, andes neile modernsema välimuse ning muutes keskkonda kliendisõbralikumaks. Samuti jätkame laienemist Leedus, avame ka seal käesoleval aastal ühe uue restorani,“ ütles Tomasz  Nawrocki, McDonald’si tegevjuht Baltikumis.

Vaatamata ebastabiilsele olukorrale maailmamajanduses plaanib McDonald’s jätkata investeeringutega Baltikumis. „McDonald’s on Baltikumi restoraniäri liider. Ükski teine restoranidekett ei saa uhkust tunda nii kiire arengu ja 22 miljonini aastas ulatuva kliendihulga üle. Aastatel 2010-2014 planeerime Baltimaades investeerida arendusse 38 miljonit eurot ning laiendada restoraniketi restoranide arvu 35 restoranini. Selliselt kindlustame McDonald’s restoranide hea kättesaadavuse kõigis kolmes riigis ja säilitame toitlustusvaldkonnas liidripositsiooni,“ kommenteeris Melo Hili, McDonald’s restoranide juhatuse esimees Balti riikides, Maltal ja Kreekas ning Premier Restaurants kaasomanik. Hili lisas, et pidev külastajate toitumisharjumuste, soovide ja külastusaktiivsuse analüüs ja stabiliseerunud ostujõud võimaldavad ennustada kasvavat investeeringutulu.

 

 


 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara