Autor: Kaubandus.ee • 7. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Subaru tegi mullu Eestis rekordmüügi

Möödunud aastal Eestis registreeritud 753 uut Subarut tähistab  hinnatud nelikveoliste sõidukite tootja jaoks läbi aegade parimat müügitulemust.

2008. aastast pärinev senine müügirekord (589 autot) ületati märkimisväärse 28%-ga. 2010. aastaga võrreldes kasvasid Subaru müüginumbrid läinud aastal aga lausa 53% võrra.

Subaru rekordiline müügitulemus on seda erakordsem, et märtsis Jaapanit tabanud maavärin ja sellele järgnenud tsunami põhjustasid autotootja jaoks tõsiseid tootmisraskusi. Subaru tehased looduskatastroofis suurt kahju küll ei kannatanud, kuid mitmed autotootjale allhanget teinud ettevõtet hävines täielikult. Seetõttu oli autode tootmine katastroofile järgnenud poolaasta vältel tõsiselt häiritud ning normaalne töörütm taastati alles oktoobris 2011.

Tähelepanuväärve on seegi, et Subaru suutis rekordtulemuse teha ajal kui Eesti autoturg on tippaegade tasemest endiselt väga kaugel. Läinud aastal Eestis müüdud 15 350 sõiduautot moodustab 2007. aastal registrisse kantud sõiduautode arvust vaid poole. 

"Subaru käekäik nii Eestis kui ka mujal maailmas on koguturuga võrreldes viimastel aastatel järjekindlalt vastuvoolu liikunud. Majanduslikult rasketele oludele vaatamata on Subaru oma turuosa Eestis aina kasvatanud ning 2007. aasta 1,3% juurest on Subaru tänaseks jõudnud ligemale 5%-ni," ütles Ringo Rahumeel, Subaru Nordic AB Balti piirkonna juht.

Subaru on Eesti turul esindatud alates 1993. aastast ning tänaseks töötab Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Jõhvis kokku viis Subaru esindust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757