Kasutu ehtekuld muutub proteesideks

Viimased kuud sõidab Eestimaal ringi kulla kokkuostja, kes kutsub eelreklaamiga maa- ja linnarahvast rahaks vahetama kodus kasutuna seisvat kulda. KultaRahaksi liikuvas kontoris läheb enamasti kaubaks hambakuld ja katkised ehted.

Äripäev käis ühel jaanuarihommikul kokkuostupäeval Jüris, kus aleviku kultuurikeskuse saalis oli end sisse seadnud kullassepp koos kaalude, kemikaalide ja arvutiga. Peagi olid kohal ka esimesed kauplejad, neist suurem osa naised. Kellel oli kaasas peotäis ehteid, kellel koos hambaga kuldkroon.
Kogu materjal töödeldakse ümber ning peamiselt saab sellest hambatööstuse tarbeks implantaate.

"Kuldehete müük on sügavalt isiklik otsus. Inimesel peab endal see soov olema, meie ei suru peale," rääkis Äripäevale KultaRahaksi Baltikumi tegevjuht Sergei Järv. Ta rõhutas, et asjaajamine peab olema korrektne, sest nad teevad tihedat koostööd politseiga. On juhtumeid, kus politsei palub andmeid mõne kindla päeva tehingute kohta.

Tehingute kohta peab aga paberimajandus täpne olema: iga ostu-müügi puhul täidetakse dokument, kus on kirjas inimese andmed, ostetud kulla proov, kaal ja erinevad väljamakstud summad: 45, 125, 80, 385, 73 eurot.

Kuidas kulges kullaostjate päev Jüris, loe tänasest Äripäeva paberlehest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara