Läti suuruselt 3. poeketti ähvardatakse pankrotiga

Riia ringkonnakohus alustas Läti suuruselt kolmanda jaemüügiketti opereeriva firma SIA Palinki pankrotimenetluse, vahendab News2Biz Latvia. Tegemist on Cento ja IKI supermarketite keti operaatoriga. Aastakäibega 73 miljonit latti aastal 2010 on Palink Läti suuruselt kolmas jaemüügikett.

Pankrotimenetluse algatas Venemaa kodanik Sergei Gušin, kuid asi sai alguse Palinki varasemast konfliktist SIA Landekssiga. Landekss ütleb, et Palink ei ole maksnud täielikult Landekssi poolt osutatud ehitusteenuste eest. Palink omalt poolt aga ütleb, et makstud on juba rohkem, kui tegelikult üldse teenuseid osutati. Landekss on loovutanud ühe võlgadest Gušinile.

Jaemüügikett teatas et jätkab tööd, nimetades süüdistusi täielikult absurdseteks ning kinnitades, et on võimeline täitma kõik oma rahalised kohustused. Palink hoiatas ka, et sellised õiguspretsedendid võivad panna välisinvestoreid kahtlema oma investeeringute turvalisuses Lätis. Palinki suurim omanik on üle-euroopaline jaemüügiallianss Coopernic. Firma esindajad külastavad järgmisel nädalal Lätit ning kohtuvad Läti ametivõimudega.

Palink oli plaaninud investeerida Lätis 2012. aasta jooksul 3 miljonit latti, nüüd on aga investeeringud seatud küsimärgi alla. Viimase kahe aasta jooksul on investeeritud 7 miljonit latti. Firma kahjud ulatusid 2010 aastal 3 miljoni latini, 2009 oli kahjum 8,1 miljonit latti.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara