Eestisse tuleb veel üks Põhjamaade jaeäri

Rootsi Ikea kaubamaja Eesti turule tuleku lugu tehes laekus Äripäevale info, et siia on otsustanud tulla veel üks Skandinaavia jaekaubanduse ettevõte.

Teadaolevalt on üks suur Põhjamaade kaubanduskett otsustanud Eestisse laieneda ning oma kauplused siia ehitada. Äripäevale pole täpselt teada, millise jaeäriga on tegu, kuna ettevõte pole veel valmis oma plaanidest avalikult rääkima. Kohalikel jaekaupmeestel pole samuti infot konkurendi tuleku kohta, kuid nad tegid oma pakkumised.

Ülemiste Center OÜ juhi Guido Pärnitsa sõnul on H&M teinud oluliselt konkreetsemaid samme Balti turule tulekuks, kui nad on enne teinud. "Kuna meil on ka Lätis keskused, siis me teame, et need asjad liiguvad selles suunas, et nad on õige pea kõigis kolmes Balti riigis oma kauplused avanud."

"Oleme nendega rääkinud ka Ülemiste kaubanduskeskuse teemal. Kuid kuupäeva, millal ta tuleb, ma usun, et pole veel kellegagi kokku lepitud," lisas ta.

Viru Keskus ASi juhatuse liikme Ants Vasar märkis, et kui H&M siia tuleb, võib see olla Eesti tarbija jaoks kerge pettumus. "Kui vaadata tarbija harjumusi, siis minu meelest hakkab kiirmoe tippaeg vaikselt üle saama. Kiirmoe mahud näitavad maailmas seda, et enam sellist tulise noaga või sisse minekut pole kuskil," tõdes ta.

Kui aga uus jaeäri hakkab ise poode ehitama, siis pole see H&M, leidis Vasar. "Neid, kes ise ehitavad, on väga vähe, seega oleks see pigem Ikea. Selliseid mahtusid, kes ise ehitaks, võib olla ainult mõnel toiduketil," ütles Vasar.

Kinnisvara konsultatsioonifirma Colliers investeeringute ja hindamise juht Margus Tinno pakkus, et konkurentsi pole eriti elektroonika valdkonnas ning universaalset valikut pole ka spordipoodidel. "Need on kaks valdkonda, kus võiks midagi veel olla," lisas ta.

Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor lausus, et natuke ruumi on igal pool. "Ega ei saa öelda, et kusagil tuleb lukk kinni panna, küll ruumi on igal pool, kui on tublisid tegijaid," lisas ta. 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara