Liisa Pakosta: tubakatooteid võiks müüa ainult apteekides

IRLi esimeheks kandideeriv Liisa Pakosta leiab, et tubakatooted võiks Eestis olla müügil vaid apteekides.

Riik ei peaks üleliigse bürokraatiaga pärssima inimeste ettevõtlikkust ega tungima nende pereellu, samas on valdkondi, kus riigi mõistlik sekkumine on õigustatud, märkis ta Delfi teatel. Seda juhul, kui küsitavate valikute tagajärjel kannatab selle tõttu kogu ühiskond, lisas Pakosta.

Ta tõi näiteks, et inimeste tervis mõjutab kõiki, mitte ainult inimest ennast. "Eestis põhjustab tubakas kümme surma päevas ning üle kolmandiku 13-15aastastest kooliõpilastest tarbib mingil kujul tubakatooteid. Öine alkoholimüügi keeld meil on, aga tubakatoodete kättesaadavuse piiramisel tuleks liikuda edasi," sõnas Pakosta. Võib-olla peaks püstitama ka meil sarnaselt Islandile eesmärgi, et tubakatooted oleksid müügil vaid apteekides, pakkus ta välja.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara