Viru Keskuse käive kasvas aastaga 10%

Viru Keskuse käive kasvas mullu võrreldes varasema aastaga 10% ja ulatus 117,4 miljoni euroni. Tänavu ootab keskus 5%-list kasvu.

Viru Keskust külastas eelmisel aastal ligi 11 miljonit inimest, kokku sooritati 9,3 miljonit ostu. Keskuse külastatavus suurenes 3,4% ning oste sooritati 4,4% rohkem. Keskmine ostusumma kasvas 5%.

Viru Keskuse juhi Ants Vasara sõnul olid keskuse tulemused oma peamises, rõivaste ja jalatsite segmendis, Eesti keskmisega võrreldes 5-6% paremad. Tulemusele lisab positiivset kaalu ka võrdlus tarbijahinnaindeksiga. "Rõivaste ja jalatsite kategoorias, kus hinnatõus aasta võrdluses oli vaid 3,5%, saavutas Viru Keskus võrreldavates hindades 10%-lise müügikasvu," ütles ta.

Viru Keskuse teatel oli möödunud aasta edukas ka kosmeetika, parfümeeria ja apteegikaupade müügis. Samal ajal kui Eestis keskmiselt langes ilu- ja tervisetoodete müük ligikaudu 7%, suurenes Viru Keskuses nimetatud kaupade käive 8,3% võrra. Juveelitoodete müük suurenes 21% ja digi-elektroonika kaupu osteti 38% enam.

Vasara sõnul on hea tulemuse taga tarbijate kasvanud aktiivsus rõivakaupade ja jalatsite ostmisel. "Rõivaste ja jalatsite ostude edasilükkamine, mis oli iseloomulik viimasele paarile aastale, on asendunud garderoobi uuendamisega," lausus ta.

Samas on tarbija endiselt ratsionaalne ning üha nõudlikum kvaliteedi suhtes, soovides aina enam kvaliteetsemaid tooteid õiglase hinna eest, lisas Vasar. "Parema toote eest ollakse samas valmis ka rohkem maksma," toonitas Viru Keskuse juht.

Uue aasta majandustrendide osas ta ettevaatlikult optimistlik. "Pole meie võimuses kontrollida Lõuna-Euroopa majanduses toimuvat, mis on ettearvamatu ning ainult selgeltnägijad on võimelised ennustama, mil määral ja mis kujul võib võimaliku finantskriisi mõju meieni ulatuda," nentis Vasar.

"Jäädes aga kahe jalaga maa peale, kasutades viimaste aastate väärtuslikke kogemusi ja keskendudes sellele, mida me hästi oskame, siis usun, et saavutame häid tulemusi ka sellel aastal," märkis ta.

Viru Keskusele prognoosib Vasar sel aasta kuni 5%-list käibekasvu.

Viru Keskuses asub üle saja kaupluse ja teeninduskoha. Keskust külastab päevas keskmiselt 30 000 inimest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara