Autor: Kaubandus.ee • 13. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Premia Foods ületas eesmärki 3,3 protsendiga

Premia Foodsi eelmise aasta käive kasvas 14 protsenti, 88,3 miljonile eurole, ületades ettevõtte käibeprognoosi 3,3%.

Neljandas kvartalis kasvas Premia Foodsi käive 12%, 20 miljonile eurole, teatas ettevõte börsile. Käive on aasta kokkuvõttes kasvanud kõigis segmentides ning kõigil sihtturgudel.

Suurima osa aastasest kasvust andis kalasegment 7,2 miljoni eurose lisakäibega, järgnesid jäätisesegment 2,4 miljoni eurose ja külmutatud kaupade segment 0,8 miljoni eurose lisakäibega.

Neljandas kvartalis tegi segmentidest parima tulemuse kalasegment, mis andis sel perioodil suurima osa käibest ja käibekasvust. Tõusujoonel jätkas samal perioodil ka külmutatud kaupade segment, stabiilse tulemuse andis jäätis.

Jäätisesegment andis Premiale 2011. aasta kokkuvõttes 28,8 miljoni eurose käibe ning 9%-lise ehk 2,4 miljoni eurose käibekasvu. Aasta kokkuvõttes andsid suurima osa lisandunud käibest selles segmendis Eesti, Läti ja Venemaa turud.

Külmutatud toodete müük jätkas tõusulainel ka neljandas kvartalis, mil tulemuseks oli 5,1 miljoni eurone käive ning võrreldes 2010.aasta sama perioodiga ka 4,8%-line käibekasv. Aasta kokkuvõttes saavutas see segment 4%-lise käibekasvu ning 20,6 miljoni eurose käive, sealjuures peamine osa kasvust tuli Lätist ja Leedust.

Kala ja kalatoodete segmendi käive kasvas neljandas kvartalis võrrelduna aasta varasema ajaga 20% ning andis 11,2 miljoni eurose käibe. Aasta kokkuvõttes andis see segment 37 miljoni euro suuruse käibe ja 24%-lise käibekasvu. Mullu moodustas kalasegment 42% Premia kogukäibest ning oli ühtlasi ka suurim käibekasvumootor. Eelmisel aastal teenitud 7,2 miljoni eurosest lisakäibest 5,5 miljonit tuli Soome turult ning ülejäänu peamiselt Eesti turult.

Aasta kokkuvõttes tegi Premia Foodsil suurima, 21%-lise käibehüppe Soome turg, järgnes Eesti 17%-lise käibekasvuga ning seejärel Läti ja Venemaa kumbki 7%-lise ja Leedu 4%-lise käibekasvuga. Mullu neljandas kvartalis oli suurimaks tõusjaks Eesti turg, kus käive võrreldes aasta varasemaga kasvas 20%, paremuselt teisel kohal oli Leedu 16%-lise käibekasvuga.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757