Klicki juht: Max Digimarketi saatus oli kohe teada

Asukoht oli üks põhiline asi, mis Max Digimarketi puhul valesti läks, märkis tehnikakaupade jaeketi Klick Eesti juht Marko Kalve.

„See oli algusest peale mulle teada, et see nii läheb. Selge, et selline pood sellise asukohaga, sellise kontseptsiooniga ei saa toimida,“ kommenteeris ta Max Digimarketi kiiret sulgemist. Augustis suurejooneliselt avatud elektroonikapoe Max Digimarketi uksed suletakse juba veebruaris.

„Kindlasti on asukoht üks olulisemaid asju, mis läks valesti, ja ka palju muud. Selline kontseptsioon, kus teenindajad ja kõik oli eliit – see ei ole päris see, mis toimib, kahjuks,“ nentis ta. „Raske öelda, mida nad seal üldse mõtlesid, ma käisin seal ühe või kaks korda – tore ja ilus pood oli küll, aga vales kohas,“ lisas konkurent.

Max Digimarketi kolimisest veebi arvas Kalve, et seal nad kindlasti midagi müüvad, aga Eestis veebipoed ei ole kahjuks väga tugevad. „Eestlased on väga kaubanduskeskustelembelised. Veebis nad kindlasti midagi müüvad, aga mingit efekti ega jõudu seal neil kindlasti ei ole.“

Turult lahkuja asemele Kalve uut tulijat ei prognoosi. „Ei näe sellist võimalust, kuhu keegi võiks kohe tulla ja ega Eesti turul väga palju ruumi ka ei ole. Uutel tulijatel on kindlasti üsna raske ennast siia kuhugi sisse mahutada. Üksiku kauplusega on igal juhul raske, sellega väga palju ei jõua. Kui, siis peaks kauplused ikka mitmetes keskustes esindatud olema," rääkis ta.

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara