Rootsi ärimees: jootraha teeb kelnerist prostituudi

Paljud meist jätavad restoranis kelnerile jootraha. Kuid rootslasest restoraniomanik Carl Jan Granqvist võrdleb Expresseni veergudel seda kommet prostitutsiooniga.

Endise kelnerina toob Granqvist kelneri ja prostituudi ameti vahel paralleeli, sest mõlema puhul maksab klient hea suhtluse eest peale. „Kelnerina ma tundsin ennast räpasena, kui keegi tahtis mulle ekstra maksta töö eest, mille eest ma niigi palka sain,” rääkis Granqvist.

Näiteks Ühendriikides ja Kanadas on klientide jootraha arvestatudki kelneri palga osaks, seevastu Rootsis pole tipi jätmine kombeks. Kui mõni purjus klient jootraha jätabki, jagavad ettekandjad ja köögipersonal selle omavahel ära, kirjutab Expressen.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara