Autor: Kaubandus.ee • 24. jaanuar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Addinol MMi Läti käive kasvas mullu 82%

Lõppenud majandusaastal näitasid käibetõusu pea kõik Eestis asuva peakorteriga Addinol MMi hallatavad Ida-Euroopa turud, kuid kõige suurem käibetõus tuli Lätist.

Kogu Ida-Euroopas Saksa päritolu Addinoli määrdeaineid müüv Addinol MM OÜ kasvatas 2010/2011 majandusaastal käibe 13 miljoni euroni, mis teeb aastaseks kasvuks 37%. Addinoli emafirma käive kasvas mullusega võrreldes 26%, teatas ettevõte.

Läti 82%-line käibetõus oli suureks üllatuseks ettevõttele endalegi, tunnistas Addinol MMi ärijuht Tiina Suija. “Kuigi Läti majandus võrreldes Eestiga on küll kehvemas seisus, pööratakse seal rohkem tähelepanu rohelisele energiale, mis annab võimalused Addinolile välja tuua oma konkurentsieelised, “ kommenteeris ta.

Lätile järgnesid käibekasvus Venemaa ja Ukraina. Suija jäi väga rahule ka Eesti tulemustega, kus vaatamata turuliidri positsioonile suudeti oma käivet kasvatada veel ligi 19% võrra.

Suija ütles: “Tagasi vaadates 2010/2011 majandusaastale saan südamerahuga väita, et see aasta oli küll raske, kuid väga edukas nii meie emafirmale Saksamaal kui ka tütarfirmale Eestis."

Suija lisas, et määrdeainete turg on väga konkurentsitihe ja käib pidev halastamatu hinnavõitlus, kuid Addinoli eduvõti oli endiselt kvaliteet ja professionaalsus, mitte hind.

Suija tõstis esile ka Addinoli Bulgaaria filiaali arengut ja edukalt käivitunud Soome ning Rootsi projekte.

Möödunud aastal raporteeris tänavu 20. tegevusaastat tähistav Addinol MM 36%-lisest käibekasvust Ida-Euroopas. Addinoli majandusaasta kestab 1. oktoobrist 30. septembrini.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757