ABC King: detsembri müük kasvas 16%

Kingapoeketi ABC King tegevdirektori Enn Pareli sõnul kasvas neil jaemüük detsembris võrreldes 2010. aastaga 16%.

„Meie fookus jalatsiäris on olnud viimasel ajal kasumlikkusele. Oleme sulgenud neid poode, mis on tootnud kahjumit. Esimest korda üle pika aja oleme jõudmas sellisesse olukorda, kus kõik poed on kasumlikud,“ kommenteeris Parel.

Mis puudutab müügi kasvu, siis neljandas kvartalis oli väike vähenemine. „November oli näiteks võrreldes 2010. aasta novembriga oluliselt kehvem. Samas detsembris oli väga tugev kasv, ABC King ja Shu kasvatasid detsembris müüki 16% võrreldes 2010. aasta detsembriga," lausus Parel.

Parel selgitas, et kui 2010. aasta novembris olid suured lumetormid ja inimesed ostsid talvesaapaid, sellel aastal saapaid nii palju ei vajatud. "Kuna november oli nõrk, siis tänu sellele oli detsember tugevam ja osteti jalatseid topelt,“ märkis ta.

Pareli sõnul mõjutab ilm jalatsite ja rõivaste müüki, seega usub ta, et jaanuaris kasvab jalatsite ja rõivaste müük veelgi.

Statistikaamet teatas, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 5%. Hästi läks tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete kauplustel (kasv 9%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustel (kasv 7%).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara