Põlva tarbijate ühistu juht: meie veel poode kinni ei pane

Kui Swedbank paneb pangaautomaate kinni, siis meie veel oma poode kinni ei pane, kinnitas Põlva Tarbijate Ühistu juhatuse esimees Peeter Urman.

„Samas ega igas meie poes siiski hästi ei lähe,“ möönis Urman. „Me saame väiksemaid maakauplusi doteerida suurte keskuste arvelt. Mida rohkem tekib meie kaupluste kõrvale aga rimisid, maximaid, säästumarketeid, seda vähem jääb raha doteerimiseks. Näiteks Räpinasse tuli mullu Maxima juurde. Räpina ei ole väga suur linn ja uus kauplus mõjutas oluliselt meie sealse kaupluse käivet.“

Urmani andmeil oli Põlva Tarbijate Ühistu käibekasv detsembris võrreldavates hindades 4 protsenti. „Sügiskuudel, vähemalt meil Põlvamaal, läks kehvemini – neljandas kvartalis oli meil käive isegi -0,3 protsenti,“ lausus Urman. „Aga detsembrikuu hea tulemus päästis neljanda kvartali. Me avasime aasta lõpus ka kaks uut kauplust.“

Tänavuse aasta kasvuks loodab Põlva Tarbijate Ühistu saada 2 protsenti. „Selline on meie eesmärk, kuid eelarve koostamisel on arvestatud veidi väiksema kasvuga,“ lisas Urman.

Põlva Tarbijate Ühistus on kokku 32 poodi..

Statistikaamet teatas täna, et jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2011. aasta detsembris eelmise aasta sama kuuga võrreldes püsivhindades 5 protsenti. Käibe kasv oli suurim spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (kaubamajad), kus jaemüük kasvas 2010. aasta detsembriga võrreldes 16 protsenti. Hästi läks tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete kauplustel (kasv 9%) ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjali kauplustel (kasv 7%).

 

 

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara