ETK kasvatas eelmisel aastal käivet 

ETK Grupi 2011. aasta netokäive kasvas aastaga 8,7 protsenti ning tõusis 390,9 miljoni euroni, teatas ettevõte.

ETK juhatuse esimehe Kati Kusmini sõnul oli eelmine aasta ühtmoodi keeruline nii jaekaubandusele kui ka tarbijatele.

„Kuigi toidukaupade jaemüügi kasv moodustas eurole üle minnes 2011. aasta jaanuaris 2,4%, jäi tarbimine siiski tagasihoidlikuks, sest inimesed alles harjusid uue rahaga. Kõige enam mõjutas toidukaubanduse tulemust juba 2010. aasta teises pooles alanud ning 2011. aasta kolmanda kvartalini kestnud toidukaupade hinnatõus. Eelmise aasta neljanda kvartali kasvumäärad jäid taas madalamaks. Tarbijate kulutused toidukaupadele oluliselt suureneda ei saanud, sest kuigi toidukaupade hinnatõus pidurdus, kasvasid sel perioodil oluliselt muud igapäevased kodumajapidamistega seotud kulutused,“ rääkis Kusmin.

Suurima osa ETK grupi käibest moodustas mullu 184,3 miljoni euro suuruse netokäibega kauplusekett Konsum, mis võrreldes 2010. aastaga kasvas13,3 protsenti. Kaupluseketi A ja O netokäive oli 2011. aastal 86,8 miljonit eurot, suurenedes aastaga 7% ning Maksimarketi keti käive 56,9 miljonit eurot, mis kasvas aastaga 5,5%.

Eesti kapitalil põhinev Eesti Tarbijateühistute Keskühistu asutati 1917. aastal. ETK Gruppi kuulub 19 tarbijateühistut üle kogu Eesti, kokku 360 müügiüksusega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara